Skyblasters op Sint-Baafs: zacht meewiegen op de reggaeritmes van toen

Een toch wel ander publiek dan gewoonlijk, zaterdagavond om halfnegen op Sint-Baafs. Een publiek dat duidelijk zijn jeugd beleefd had op het moment dat de Skyblasters zich ontpopten tot de reggaeband van Vlaanderen, en dat is ondertussen dertig jaar geleden. En omdat de band 30 jaar geleden de eerste plaat uitbracht, komt er binnenkort een nieuwe live-cd. Die zou normaal gezien nu klaar zijn, en de cd is ook al opgenomen, maar het materiaal ligt momenteel op de mixtafel.

Halfnegen en klaarlichte dag, het was misschien een uur te vroeg om een groep als The Skyblasters op het podium te zetten. Ook een vroeg uur om op het Sint-Baafsplein op diverse plaatsen al de geur van verbrande dennebomen op te snuiven.

Maar het was een zeer geïnteresseerd publiek en een publiek dat meteen bereid was om al dan niet op het juiste ritme, mee te bewegen op de tonen van Kill Our Pain en Babylon X, waarmee een heel enthousiaste Eduard Buadee en zijn zes kompanen de set openden. Een set die iets minder gebald was dan het concert van een paar maand geleden in de Charlatan. Maar daar speelde de groep minder nummers, en werd alles opgenomen voor de livecd die er dus straks aankomt. Eventjes leek het er op dat er een dipje in de set zou komen, maar Prince Far Out en Buadee zijn behalve muzikanten, ook podiumbeesten en trokken het publiek meteen weer mee.

(pdw)

Met Trip into the past en vooral New Dream vonden The Skyblasters en het plein meteen hun tweede elan en bouwden ze verder aan een heel fijn optreden, waarin maar één gemis was: de bezielende kracht en drummer (pdw).  Maar tijdens dit concert zagen we meteen weer heel concreet het beeld van 1 maart 2014 voor ons opduiken. 

Op 1 maart 2014, tijdens een herdenkingsconcert één jaar na zijn overlijden (19 februari 2013) keek Patrick De Witte nog vanop een reuzengrote foto vanop het podium toe hoe zijn groep het nog deed. Het was overigens naar aanleiding van die als eenmalig bedoelde reünie dat de groep er goesting in kreeg om opnieuw concerten te spelen. Dat doen ze nu volop, en er komt dus heel binnenkort een live cd. Die kan nu al besteld worden via de site van de groep.

In het begin van de bisronde trakteerde Prince Far Out het publiek op een Gents nummer: Vantienegen. Dat kan u hier (deels) beluisteren en bekijken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio