Na jaren aandringen mag Ledeberg voor 33ste editie wel vuurwerk afsteken

Den elfden van den elfden in Ledeberg: carnaval is begonnen

Het was de titel van de televisieserie met Peter Van den Begin en Jan Decleir, maar het is ook wat het is: 11 november om 11 minuten na 11 is de officiele start van het carnavalseizoen en dat werd ook in Ledeberg gevierd met een receptie. Dit seizoen is voor Ledeberg het 33’ste en in carnavalskringen is 33 een magisch getal want 33 staat voor 3 x 11. Een mijlpaal in de geschiedenis van carnaval Ledeberg.

Keizer Christof stelde er meteen het programma voor: Ledeberg viert carnaval van 23 tot en met  26 februari 2018. Overkoepelend thema deze keer is “Ledebirg Got Talent”  Argument voor die keuze: Ledeberg is de geboorteplaats van veel grote talenten uit zowel de politiek en theaterwereld en met Frank De Winne zelfs tot in de ruimte. Het  jongste bekend  talent uit Ledeberg is  Katarina de winnares bij The Voice Kids. 
Talent zit er ook bij de diverse carnavalsverenigingen die Ledeberg rijk is. Het organisatiecomité van Karnaval Ledeberg (Carnaval met een K) moedigd dan ook alle verenigingen aan om deze editie alvast al hun talenten te laten zien bij het bouwen van hun carnavalswagens.
 
Zaterdag melde zich alvast ook al de eerste kandidaat voor de prinsverkiezing. Die vindt plaats op zaterdag 27 januari.
Patrick Stalpaert, in Ledeberg en ver daarbuiten gekend als Plasco, van de carnavalsvereniging “Trek Et Mij Ni Schille”
Talent is iets wat Plasco alvast bezit :hij is een autoriteit in het bouwen van carnavalswagens. Elk jaar verbaast hij met wat hij kan realiseren met hout, ijzerdraad, verf en piepschuim  Plasco was al eens prins carvanal in 2006.  Of Plasco de enige kandidaat blijft voor de verkiezing is nog even afwachten. Andere kandidaten mogen zich en kunnen zich nog steeds inschrijven voor de verkiezing.
 
Het organisatiecomité liet ook weten dat de jaarlijkse Plateaushow die het carnavalsweekend op gang trekt dit jaar niet meer plaats vindt onder de vorm zoals die nu bestaat. Er komt wel nog een openingsavond waar onder andere de regerende prins of prinses carnaval een optreden geeft. Ook het Mannerballet uit Wiesbaden treedt op, evenals zanger Yves Segers.

De 33ste carnavalstoet vindt plaats op zaterdag 24 februari, om 15 uur. Zondag 25 februari zijn er de Karnavaleske spelen op het Ledebergplein, met 's avonds de boterworp, fakkeltocht en de traditionele popverbranding. En na veel jaren aandringen mag er tijdens deze editie wel vuurwerk afgestoken worden. De seniorennamiddag is verschoven van zondag naar maandag.

 
 

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio