Alle stoelen en tafels in de zaal werden van richting veranderd waardoor de bar op het einde van de zaal als blikvanger diende voor decor. Een beter en meer waarheidsgetrouw decor kon men zich niet wensen om het verhaal van de Martino tot leven te laten komen.
 

Patricia runt sandwichbar ‘Martino’, een volks familiebedrijf, samen met haar broer Alex, want vader zit met een depressie in Spanje. Patricia is van plan zich aan de horeca te ontworstelen en droomt van verre reizen. Alex komt net uit de gevangenis en zegt zijn drugsverslaving te boven te zijn. Hij heeft grootse plannen om de Martino trendy te maken. De voormalige bokser Benito maakt vol overgave het eten klaar, maar de liefde die hij voor Patricia voelt is helaas niet wederzijds. Taxichauffeur Willy zit avond in avond uit op zijn vaste plek aan de bar en vreet zich vol. Gaetan is de privéchauffeur van een minister en overbrugt in de Martino de tijd die zijn baas bij diens maîtresse doorbrengt. Kijkend naar het leven in de Martino schrijft hij ergens in een hoekje het scenario voor de ultieme film, die er nooit zal komen. En de eenzame Evelyne wacht met smart op de terugkeer van haar Albanese vriend. Stuk voor stuk houden deze mensen zich op de been door te dromen en te hopen. Een verlangen naar liefde is de motor van zowat elk figuur in dit stuk.
 
Theater De Balsemblomme doet meteen ook een warme oproep naar nieuwe medewerkers. Zowel om mee te spelen op het podium als achter de schermen. Ingteresse is minstens even belangrijk als ervaring. De Balsemblomme is bereid energie te steken in begeleiding van nieuwe acteurs.

 

Theater De Balsemblomme. Martino. Zaal Nova, Bernadettestraat 132, Gent. 
Speeldata: Vrijdag 17 en zaterdag 18 november om 20 u.
Reservatie op 09 228 51 25 of via info@balsemblomme.be 
 


Alle info over het gezelschap op hun site 
 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio