Noël Fack over herfstshow Dreidekkers: "Nico wilde dat de show zou doorgaan. We doen het voor hem"

Noël Fack over herfstshow Dreidekkers: "Nico wilde dat de show zou doorgaan. We doen het voor hem"

Foto: Jan Vens

Gent - Minder dan een week nadat familie, vrienden, kennissen en collega's in het crematorium Westlede afscheid namen van volksartiest Nico Lenny, spelen De Dreidekkers zondag 26 november in het ontmoetingscentrum in Oostakker hun herfstshow: "Nico wilde het zo. Hij stond er op dat de show zou doorgaan. Hij heeft zelfs meegewerkt aan de voorbereiding en hij keurde op zijn ziekbed ook de flyer goed. We doen het dus voor Nico" aldus Noël Fack, oprichter van De Dreidekkers.

"In de show zitten ook sketchen  en liedjes waar Nico aan heeft meegeholpen", gaat Noël Fack verder. "Zoals de meeste mensen weten heb ik het roer van De Dreidekkers een aantal jaren geleden doorgegeven aan Nico. Maar Nico stond er op dat ik  dat ik zijn copiloot bleef. De tweede man zeg maar. Nu Nico er niet meer is, wil hij dat ik weer aan het stuur van De Dreidekker zit. De show die we zondag brengen is dan ook een soort ode aan Nico. Hij zal er op een of andere manier wel bij zijn. Nico startte een paar jaar geleden De Seene op, waar hij jonge mensen waar hij iets in zag de kans gaf om zich te ontplooien. Welnu, een aantal van hen zullen zondag op de planken staan: Jason en Lynn. Michael van Weerst zou er normaal gezien ook bij moeten zijn, maar hij had al een vroeger engagement met zijn poppenspel. Hij wordt vervangen door zijn broer Sebastiaan, die ook al met hem op het podium stond. 
 

Klein Pierke

 "Nico had in het recente verleden ook nog mensen aangesproken en hen getipt om contact te nemen met De Dreidekkers. Broer en zus Leander en Ilona bijvoorbeeld. Ilona is het meisje dat een paar jaar geleden nog werd verkozen als Klein Pierke op de Gentse Feesten. Sindsdien is er overigens geen verkiezing meer geweest. Haar broer Leander speelt accordeon. De twee spelen samen ook mee in De Stemband van Wim Claeys. Ze zouden normaal gezien meedoen in de Gentse Feestenshow van Nico, maar die is dus om de gekende reden afgelast. Zondag zijn ze er wel bij", aldus Noël Fack.


Ook nieuw in de groep is Jules Artist een tiener die tijdens de Gentse Feesten bekend raakte door op straat in zijn eentje zowat het hele repertoire van The Shadows te sepelen. Hij wordt begeleid door de Neslin Sisters, twee jonge danseresjes.

 

Uiteraard staan ook Noël l Fack en zijn vrouw Charlène zelf op het podium.

.
 
Herfstshow De Dreidekkers. Zondag 26 november. Ontmoetingscentrum Oostakker, om  14u30. Pijphoekstraat 30.  Inkom 13 euro bij reservatie  15 euro aan de kassa.  Reservatie op 09 324 06 50 of 0474 60 64  37.


 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio