Driekoningenommegang Wondelgem valt ook bij jongeren in de smaak

De Driekoningenommegang in Wondelgem hoeft er niet meteen voor te vrezen dat het evenement in stilte zal verdwijnen. De 41ste editie trok zaterdagavond alweer veel volk, en het viel op dat ook heel veel jongeren mee opstappen in de ommegang. Dat heeft natuurlijk veel te maken met het feit dat zowel de chiro als de scouts mee opstappen. Maar dat de jongeren meer dan de helft van de opstappenden uitmaakten, is hoopvol voor de toekomst.

Prominent in de stoet zijn natuurlijk de Drie Koningen. Al zijn dat in Wondelgem twee koningen en één koningin. Ook de drie koningskinderen die recent tijdens het poppenspel werden 'uitgeloot' omdat ze een boon in hun koek vonden, waren aanwezig en werden in een witte koets meegevoerd langs het parcours.


Eindpunt van de ommegang was de Dries in Wondelgem waar bij het nuttigen van een drankje en een hapje kon worden geklonken op het nieuwe jaar. Kurt Burgelman mocht op het podium de avond afsluiten: in zijn eentje met zijn gitaarn, maar Burgelman heeft al vaker bewezen dat hij in staat is om gelijk welk publiek te bespelen. Ook deze keer kreeg hij het publiek heel snel achter zich: en dat is in dit geval niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk te nemen: het duurde niet lang of er waren en aantal enthousiaste Wondelgemnaren die het podium beklommen.

 


 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio