Sint-Paulus Drongen maakt eigen versie van Allo Allo

De Duitsers komen naar Drongen

Gent telt tientallen en tientallen amateurgezelschappen, maar dat betekent niet dat er geen plaats zou zijn voor gelegenheidsgezelschappen. Op de Sint-Paulusschool in Drongen wordt er twee weekends lang toneel gespeeld: De Duitsers komen! Kommen Sie Auch? van schrijver Jan Van Durme. Geen toneelgezelschap, maar een enthousiaste groep van 15 leraren, leraressen en enkele mensen uit het oudercomité van de school.

De toneelvoorstellingen zijn ondertussen een jaarlijkse traditie geworden, en bovenop het toneelspelen op zich, wil men de school ook mensen samenbrengen, na de schooluren.


Regisseur Eddy Declerck kreeg de taak om een en ander in goede banen te leiden. Vijftien mensen van de school stelden zich kandidaat om mee te spelen de regisseur gaf hen alle vijftien een kans. Het was wel even zoeken naar een geschikt stuk waar je dergelijke grote cast in kwijt kon en uiteindelijk koos hij voor het stuk “De Duitsers komen”
 

Het stuk zelf speelt zich af ten tijde van de tweede wereldoorlog in Drongen Luchteren in 1944. Kleermaker Arsène heeft een kledingwinkel en doet zijn best om de moeilijke oorlogsjaren door te komen. Langs de ene kant doet hij zaakjes met de Duitsers terwijl zijn schoonmoeder en zijn vrouw twee voortvluchtige werkweigeraars en twee leden van het verzet helpen. Alles loopt in feite goed tot wanneer de excentrieke Herr Ring uit Berlijn naar Luchteren komt.

Het verhaal zal bij velen een belletje doen rinkelen door bepaalde personages en sommige oneliners zoals “Luister goed, ik zeg dit maar één keer”. Het is duidelijk dat de inspiratie van het stuk gehaald werd bij de Engelse serie Allo Allo. 
Maar het is zeker geen exacte copie, de andere verhaallijn, setting en andere personages nemen de kijker al snel mee in een andere richting. 

De opbrengst van de ticketverkoop gaat volledig naar de werking van de school.

Speeldata zijn 
Zaterdag 27/01 om 20.00h
Zondag 28/01 om 14.30h
Woensdag 31/01 om 20.00h 
Vrijdag 2/02 om 20.00h
Zaterdag 3/02 om 20.00h 

Reservatie via de site van de school https://www.sintpaulusdrongen.be/ of via 09 226 43 12 

Locatie: Sint Paulus Drongen, Gavergrachtstraat 97, Drongen

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio