Vermaarde wagenontwerper en -bouwer haalt monsterscore van 79,20 procent

Plasco is Prins carnaval in Ledeberg

Patrick Stalpaert, beter bekend als Plasco, werd zaterdagavond In het dienstencentrum van Ledeberg verkozen tot Prins Karnaval Ledeberg 2018. Plasco was inderdaad de enige kandidaat, maar let op, dat wil niet zeggen dat hij de titel zomaar cadeau kreeg. Plasco moest zowel publiek als jury overtuigen van zijn kennis en kunstjes. En dat deed hij.

En welke uitslag haalde Plasco? De jury gaf de punten over de verschillende disciplines meteen vrij:

Na de behendigheidsproeven behaalde Plasco 42 punten (op 100). Na de kennisproef mocht hij er 100 punten bijtellen. Hij had namelijk  alle vragen  correct beantwoord.  Daarna mocht de kandidaat het beste van zichzelf geven in een showproef die beoordeeld werd door een vijfkoppige jury. De jury en de overvolle zaal kreeg een fantastische show te zien. Plasco kreeg voor zijn presentatie- en showproef maar liefst 408 punten op 500 van de jury, wat volgens de organisatie een monsterscore is.

Zo strandde Plasco op 570 van de 720 die er te verdienen waren, wat overeenkomt met 79,20%. Plasco moest 60% behalen om de titel in de wacht te slepen ... en dat is hem dus probleemloos gelukt.

In Gent en ver daarbuiten is Plasco bekend als één van de beste wagenontwerpers en -bouwers .Een autoriteit in zijn vakgebied.
Hij ontwierp  voor zijn show dan ook één van de indrukwekkendste decors die de verkiezing de afgelopen jaren te zien kreeg.


Rode draad door zijn show was zijn eigen leven:  van kindsaf bezeten door carnaval tot op heden de wagenbouwer die hij is geworden.
Afsluiten deed Plasco met een zelfgemaakt liedje waarin hij  de dag bezingt waarop hij elk  jaar de poort van de hangar mag opengooien om zijn creaties waar hij maanden en maanden aan heeft gewerkt te laten zien. 

Op 23, 24 en 25 februari viert Karnaval Ledeberg (ze schrijven het daar koppig met een  K) weer een gans weekend carnaval en dat al voor de 33ste keer. Met Plasco als regerende Prins Karnaval Ledeberg 2018. Alle details van die carnavalsdagen, die onder het thema Ledeberg Got Talent doorgaan, worden binnenkort bekendgemaakt. Met 40 deelnemende groepen zal de stoet alvast langer zijn dan gewoonlijk.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio