FOTO. Loop mee in de carnavalstoet van Ledeberg

Met veertig deelnemende groepen keek Ledeberg zaterdag naar de langste carnavalstoet in jaren. Een feestelijke editie, ook al omdat het de 33ste editie was, en 33 staat voor drie keer 11, en 11 dat is in het land van carnaval een heilig getal. Thema van de stoet: Ledeberg got Talent. Al was er ook een skybox en was het mobiliteitsplan ook niet ver weg. Maar misschien moeten we dat ook beschouwen als een vorm van talent, als je zoiets bedenkt.

Net als elders was het bitter koud langs het parcours, en er was ook de Omloop Het Nieuwsblad, maar dat hield Ledeberg niet tegen om op straat te komen kijken naar het resultaat van al die uren, dagen en weken werk van de carnavalisten.

Ook deelnemers uit Duitsland: de Biebricher Waden uit Wiesbaden die er jaarlijks bij zijn en voor de feesteditie van de stoet eveneens uit Wiesbaden de muziekgroep Die Raubers , een bonte verzameling muzikanten die Guggamuziek brengen.

Carnaval Ledeberg sluit zondag  af met vanaf 20u15 een fakkeltocht gevolgd door de popverbranding op het Ledebergplein. En dit jaar is er ook vuurwerk.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio