Zaterdag stoet om 15 uur

Prins carnaval Plasco brengt sleutel van Ledeberg naar Sint-Amandsberg

Vrijdagavond ging in het buurtcentrum van Sint-Amandsberg het carnavalsweekend van start. Prins Carnaval van Ledeberg Plasco kwam er de feestsleutel overhandigen aan het organisatiecomité de Engelraad. Plasco kreeg die sleutel, zoals bekend, vorige week van schepen Christophe Peeters. Die bracht hem de sleutel in een plastieken skaaiboks.

De weersomstandigheden zaten vrijdagavond niet echt mee om volk de baan op te sturen, maar naargelang de avond vorderde, liep de zaal toch goed vol.


Traditioneel geeft de Engelraad tijdens de startavond enkele gouden engelen en een oorkonde af aan enkele verdienstelijke carnavalisten. De Alpenzusjes, een duo uit Nederland, bracht carnavalsliedjes.

Zaterdag 3 maart trekt de carnavalstoet vanaf 15 uur door Sint-Amandsberg. 's Avonds is er een afterparty met zanger Sammy Baker. Zondagnamiddag vanaf 14u30 is er in het buurtcentrum op het Heilig Hartplein van Sint-Amandsberg een show met Les Folles de Gand. Alle activiteiten zijn gratis. Op het Heilig Hartplein staat ook een kermis opgesteld.


 
 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio