Wie de dader achter de misdaad is, blijft dan ook tot vlak voor het einde een raadsel. Waarover het gaat? Op hun site beschrijft het gezelschap het zelf als volgt:

De luizige, laag-bij-de-grondse, Gentse kruimeldievenfamilie van het zevende knoopsgat Schouppe, sloddervossen van het ergste soort, proberen al jaren tevergeefs dé slag van hun leven te slaan die hun uit hun armtierige sjofele bestaan moet verlossen. Wanneer deze mislukte, zelfverklaarde ‘gangsters’ het lumineuze idee krijgen om een oude, rijke, aristocratische weduwe uit het ‘chiquere’ deel van hun wijk van haar centen te ontdoen, gaan de poppen echter aan het dansen. Zoon Guust moet de schijnbaar makkelijke klus klaren en bij haar inbreken. Maar wat ‘de kraak van de eeuw’ moest worden, loopt uit op een regelrechte ramp: Guust komt thuis, geboeid aan een oud vrouwtje! Bovendien blijkt hij niet de enige te zijn die het fortuin van de welvarende, bejaarde dame in het vizier heeft! Wat is er verkeerd gegaan? De Schouppe’s komen in de tang te zitten, slachtoffers van chantage en een gevaarlijk, listig plan. Hoe komt deze labiele familie heelhuids uit deze chaotische, explosieve situatie? Zijn ze intelligent, leep en flexibel genoeg om terug te slaan...?  


Ne kemel mee zeven bulten. Door De Klieke. Nog op vrijdag 27 en zaterdag 28 april om 19u30, en zondag 29 april om 15u30 in de Dyonisiazaal van CC Meulestede, Meulesteedsesteenweg 515. Info via de site van het gezelschap.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio