Iverige Jonckheyt leert zingen bij demente operazangeres La Scarlatti

Toneelgezelschap Iverige Jonckheyt ging vrijdag in première met het stuk La Scarlatti van Benjamin Sercu, in een regie van Johan Hemelsoet. La Scarlatti vertelt het verhaal van Antoine die gek is op opera. Zo gek zelfs dat hij thuis loopt te zingen,ook al zijn zijn zangprestaties van een heel bedenkelijk niveau. Gevolg: zijn vrouw kan het allemaal niet langer aanhoren en denkt er aan hem te verlaten.

Dat wil Antoine niet laten gebeuren, dus volgt hij zanglessen bij La Scarlatti, een oude demente operazangeres die ooit heel beroemd was, maar nu in die mate aan lager wal geraakt is, dat ze zelfs geen geld heeft om haar persoonlijke verpleegster te betalen. Om haar financiële problemen op te lossen forceert de dochter haat moeder, ondanks haar dementie, om geld binnen te halen door  zanglessen te geven. Of dat iets oplevert voor de zangkwaliteiten van Antoine zal moeten blijken. 


La Scarlatti. Iverighe Jonckheyut. Nog op vrijdag 27 en zaterdag 28 april in Zaal Nova in de Sint-Bernadettestraat 132 in Sint-Amandsberg. Tickets via de site van het gezelschap


 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio