Mansarde heeft eigen grasmat, Riderz wordt maand lang WK-café, jachthaven krijgt opnieuw supportersdorp

WK-gekte in Blankenberge barst los: een maand lang een beetje Rusland

In De Mansarde werd een heuse grasmat geïnstalleerd. Foto: jve

Blankenberge - De WK-gekte barst in Blankenberge weer in alle hevigheid los. Zowat alle cafés en bars zijn getooid in onze nationale driekleur en zenden de wedstrijden in Rusland - waaronder die van onze Duivels - op televisie uit. Hier en daar werden ook enkele opvallende initiatieven op poten gezet. Van een grasmat in een café tot een gigantisch scherm van 24 vierkante meter.

In Blankenberge barst de WK-gekte volledig los. Heel wat cafés in het stadscentrum en daarbuiten zijn prachtig versierd in onze nationale driekleur, maar sommige cafébazen gaan nog nét iets verder. Neem nu café De Mansarde op de Grote Markt. Uitbater Mario Barremaeker liet zowel op het terras als in binnen in de zaak een heuse grasmat aanleggen. De muren en het plafond zijn logischerwijs getooid met Belgische vlaggen. "We hadden zin om eens iets speciaal te doen, vandaar dit initiatief", lacht Barremaeker. "Tijdens de eerste match van België (tegen Panama, nvdr.) komt ex-Rode Duivel Danny Veyt op bezoek. Hij was erbij tijdens die legendarische wereldbeker van 1986 in Mexico." 

Iets verderop in Blankenberge heeft café Riderz de zaak uitgebreid met een grote tent waar zo'n twintigtal extra zitplaatsen en een groot scherm geïnstalleerd zijn. Een maand lang wordt het een echt WK-café. Binnen in het café is zowaar elke centimeter muur bedekt met versiering. "Alle matchen zijn hier te volgen tijdens het WK. We zijn dus dagelijks open vanaf 's middags", vertelt uitbater Byron Verheyden. "Riderz WK is een begrip in Blankenberge, en daarop bouwen we verder. Tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels worden vier schermen, extra taps en eetkraampjes voorzien. En een buitengewone sfeer natuurlijk." 

Ten slotte wordt er opnieuw een WK supportersdorp neergeplant aan de jachthaven in Blankenberge. Op de barcadère wordt elke wedstrijd van de Rode Duivels op een scherm van maar liefst 24 vierkante meter uitgezonden. "Het liefst gaan we natuurlijk door tot de finale op 15 juli", lacht organisator Dominick Chow van vzw Havenvrienden. Hij beheert het evenement met Christophe Baré. "We gaan opnieuw voor ongeveer 1.000 à 1.500 supporters per wedstrijd." Het supportersdorp opent telkens een uur voor de wedstrijd. Er wordt voor de nodige randanimatie gezorgd. Verschillende dj's verzorgen voor en na de wedstrijden de sfeer terwijl er voor de kleinsten grime en een springkasteel is. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio