Cabaret Gentse Leute brengt na succes van vorig jaar twee nieuwe theaterbewerkingen van televisiereeks

En daar is de Kolderbrigade weer!

Cabaret De Gentse Leute, met standplaats in de zaal van de kring van het Heilig Hart aan Heilig Hartplein in Sint-Amandsberg, brengt na het succes van de theaterbewerking van twee afleveringen van de televisiereeks De Kolderbrigade vorig jaar, ook dit jaar twee nieuwe afleveringen. Het gezelschap gooide zich deze keer op Zot Lowietje en De Ontvoering.

De Kolderbrigade was een Vlaamse komische politiereeks van de BRT uit 1980, onder regie van Etienne D'Hooghe en Romain Deconinck. Deconinck speelde er ook de hoofdrol van commissaris Kolder in. Om allerlei vreemde en verdachte zaken op te lossen kon  Deconinck in de televisieserie rekenen op de hulp van zijn twee hulpinspecteurs Gaston Berghmans en Leo Martin. De cast van de televisieserie bestond destijds vooral uit acteurs uit het volkstheater en er werd dus ook in het dialect gespeeld. Deconinck en Yvonne Delcour (de echtgenote van Romain die er de rol van Adrie speelde) spraken Gents, terwijl Gaston en Leo Antwerps als voertaal hanteerden.

Chico van Cabaret De Gentse Leute: "In de theaterversie blijven we trouw aan de verhaallijnen en de personages, maar we voegen er wel een aantal eigen anekdotes en grappen aan toe. De televisieafleveringen duurden goed een half uur, de voorstelling duurt minstens een kwartuur langer. En bij ons spreekt uiteraard iedereen Gents, het Antwerps is geschrapt. Ook in het decor zitten er Gentse elementen: zo zie je aan de muur foto's hangen van Gentse politiekers die gezocht worden. Wie goed kijkt ziet er ook een foto met de herkenbare kop van fotograaf Jan Vens op. Niet dat we hem zoeken om hem te straffen of op te sluiten. Eerder omgekeerd, we willen hem belonen voor wat hij doet voor het amateurtheater en de Gentse volkse artiesten!" (lacht).

Chico, die behalve bezieler van Cabaret De Gentse Leute, ook uitbater van de Kring Heilig Hart is, geeft ook nog een niet onbelangrijk detail mee: "Mensen moet niet vrezen dat ze gaan zitten puffen van de hitte, er is airco in de zaal!"

De Kolderbrigade. Zaal Kring Heilig-Hart, Heilig Hartplein, Sint-Amandsberg. 

Speeldata: Zaterdag 14 juli om 19 u, zondag 15 juli om 15 u, woensdag 18 juli om 19 u, vrijdag 20 juli om 15 u, zaterdag 21 juli om 15 u, zondag 22 juli om 15 u, maandag 23 juli om 19 u. Tickets kosten 12 euro. Reservatie op  0478 45 35 92 of Chico@pandora.be  of  via Uitbureau . Elke voorstelling bestaat uit twee afleveringen die na elkaar gespeeld worden

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio