Voetbal, Vlaanderen Zingt en Radio Guga: het publiek speelt de hoofdrol

Sint-Baafs juicht zingt en danst

Nadat het er vrijdagavond al meteen boenk op was op het Sint-Baafsplein, was het zaterdag opnieuw van dat: niet zozeer wat op het podium gebeurde was van groot belang, maar wel wat het podiumgebeuren met het publiek deed: zowel tijdens de troostfinale als tijdens Vlaanderen Zingt en Radio Guga speelde het publiek de hoofdrol: juichen, zingen, dansen, wiegen, elkaar in de armen nemen.

Hoewel de aanpak van Vlaanderen Zingt en Radio Guga uiteraard wel verschilt, en Guga Baul er een flinke scheut humor over kiepert, doen ze in wezen hetzelfde: flarden van bekende nummers brengen en ze eventueel door de parodiemolen draaien en het publiek laten meezingen.

Bij Vlaanderen zingt volgden op een bepaald moment Kom van dat dak af, Let's Twist Again, Een Ster, Ik hou van U en Er staat een paard in de gang, elkaar op. In één moeite schakelde het plein over van twist uit de vorige eeuw tot in elkaars armen wiegen en de polonaise. 

Omdat er vaart moet inzitten worden de nummers uiteraard niet integraal gezongen, en bij Radio Guga doen ze er nog een schep parodie bovenop: Eros Ramazotti in Italaans-Nederlands en met een heel andere inhoud dan het oorspronkelijke nummer, De ooooh ooooh oooooh ooooh van de Buffalomars die overgaat in Oh Marijke en noem maar op. Ook Bazart werd door de Gugamolen gedraaid: Liever snel naar de Shell, dan traag naar de Hema.

Vandaag zondag 15 juli komt Nathalie Meskens vanaf 23u30 op het podium met haar Meskens in Motionshow.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio