Kenji Minogue breekt Sint-Baafs af en bouwt een kerk op het podium

Emilie De Roo, Sarah Vandeursen en Mista Pig, samen goed voor Kenji Minogue, het trio dat nu al een aantal jaren bij momenten furore maakt met een mix van grootmoederswijsheden en absurde teksten, heeft zichzelf zondagavond op het Sint-Baafsplein heruitgevonden. Kenji Minogue kwam deze keer niet in sexy latexkledij op het podium, maar in lange zwarte rokken, een witte bloes en een kapje op het hoofd. Mista Pig zat voor het eerst niet vermomd achter het drumstel, en het trio had een hele 'gemeenschap' mee op het podium. Ook allemaal in zwart wit, met baarden, en een hoed. De verwijzing naar de gesloten Amerikaanse geloofsgemeenschap Amish was duidelijk. Kunstzinnige waanzin op het podium.

Het zag er al vreemd uit voor het concert begon. Mannen waren aan de zijkant van het podium planken aan het verzagen en verwerkten dat tot een raamwerk dat ze vlak voor het concert begon voor het podium zetten. Ook tijdens het concert gingen de 'werkzaamheden' door. De Amishgemeenschap staat er voor bekend dat ze, zonder moderne techniek, met zijn allen in een mum van tijd houten gebouwen kunnen neerzetten. Dat deed Kenji Minogue dus ook, maar binnen de tijdsspanne van één concert.

Ondertussen deden Sarah Vandeursen en Emilie De Roo hun ding: een beetje prediken, het publiek toespreken, elkaar jennen en ondertussen hun set afwerken: met een zodanige rotvaart dat we ons afvroegen, 'waar halen die twee vrouwen die onblusbare energie vandaan?' Conny Komen en Fanny Willen plooiden hun lichamen in allerlei acrobatische standen, de expressie op hun gezicht was treffend, hun ogen spoten, net als de draak op het Belfort, vuur.

En ondertussen maar timmeren, die Amishgemeenschap. En tussendoor tijd maken om op de werf boterhammen te eten en koffie te drinken en de baby in de armen te wiegen. Theater, dat was het. De tijd dat de drie optraden op een zondagnamiddag op een wijkkermis in de Gentse haven, voor een paar tientallen verwonderde mensen optraden, lijkt heel ver weg. Kenji Minogue pakte deze keer uit met de show M I Amish, uit te spreken Am I Amish.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio