Organisatoren en familieden overweldigd door steun

Benefiet voor kinderen en weduwe overleden Brian (36) brengt bijna 15.000 euro op

Blankenberge - Het benefiet ten voordele van de kinderen en de weduwe van de overleden Brian Lippens (36) heeft bijna 15.000 euro opgebracht. De initiatiefnemers en familieden zijn omvergeblazen door alle steun. "Dit hadden we nooit verwacht", klinkt het.


Het grootschalig benefiet ter ere van de overleden Brian Lippens (36) bracht afgelopen zaterdag honderden mensen op de been in dienstencentrum De Bollaard. Een groep vrienden en familieleden van Brian organiseerden het initiatief om zijn weduwe en vier jonge kinderen financieel een duwtje in de rug te geven. Het evenement werd een schot in de roos, want uiteindelijk werd bijna 15.000 euro opgehaald. Al maanden waren vrienden en sympathisanten in de weer met verschillende inzameingslacties. Zo verzamelde café Riderz alleen al 2.300 euro.

"Om te beginnen waren ongeveer 250 eters. Daarnaast kwam er nog een pak volk gewoon iets drinken terwijl hun kinderen genoten van grime of het springkasteel. Honderden mensen betuigden dus hun steun", aldus Birger De Decker, lid van de organisatie. Samen met een tiental andere enthousiastelingen waaronder Sonny, de broer van Brian, en Prins Carnaval Jurgen I werkte hij mee aan het benefiet. Brian overleed in maart na een korte maar agressieve ziekte. "Enkele mensen namen ook het woord om iedereen te bedanken, waaronder Nathan, de oudste zoon van Brian. Dat zorgde natuurlijk voor een serieuze krop in de keel. Uiteindelijk hebben we er een schitterende dag van gemaakt."
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio