De groep begon ooit onder de naam J.J.Girls en Boys maar omdat iedereen onvermijdelijk wat ouder wordt koos de groep voor een meer ludieke naam: Kruk en Kroakemandel  verwijzende naar het feit dat bij het ouder worden er hier en daar al eens iets begint te kraken of te piepen. 
Zaal Meibloem op de Brugse Poort was jarenlang de thuisbasis van de groep,  maar sinds een paar jaar wisselden ze die locatie in voor de SInt-Godelievekring in Wondelgem.

Het cabaretgezelschap brengt populaire muziek van door de jaren heen van Tina Turner tot Lady Gaga.
Wat ook meeverhuisde naar Wondelgem was hun gigantische garderobe want de Kroakemandels dragen zowat bij elk muzieknummer een andere outfit. De muziek zelf staat volledig op band. Playback dus. Wat de groep de mogelijkheid biedt omheel veel kledingwissels te doen, veel show en ambiance en tussendoor enkele grappen en sketches te brengen. En die aanpak slaat nu al jaren aan. Niet enkel bij de zogenaamde senioren, alle leeftijden blijken te genieten van het pure amusement.

De Kroakemandels speelden het voorbije weekend alvast twee keer voor een uitverkochte zaal. Komend weekend zijn er nog twee voorstellingen, maar enkel voor de voorstelling van zaterdag 27 oktober zijn er nog een beperkt aantal plaatsen vrij. Reserveren kan op 0499/58.07 08 of 0477/45 85 78
Locatie:  zaal Sint- Godelievekring, Sint-Godelievestraat, Wondelgem.


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio