Kinderen verknallen op tien minuten vijf dagen werk van goochelaar

Goochelaar Michael Van Weerst moest zondagnamiddag in zaal Heilig Hart in Sint-Amandsberg toezien hoe zijn decor, waaraan hij vijf dagen voorbereidend werk had besteed, in nog geen tien minuten afgebroken werd door kinderen. Maar geen paniek, hier was geen sprake van jeugdig vandalisme. De kinderen deden het met toestemming van Michael, die op die manier ook zijn ballonnenbedrijf een beetje onder de aandacht brengt.

Michael Van Weerst is ondertussen al een aantal jaren actief in de wereld van het amusement. Hij leerde de stiel onder meer bij Nico Lenny, die vorig jaar op 13 november overleed. Michael is ook actief als poppenspeler bij het Koninklijk Poppentoneel Festival, dat onder leiding staat van zijn schoonvader Wim De Wispelaere.

Als we schrijven dat Michael zondag een familiespektakel bracht, dan is dat twee keer juist. De show is bestemd voor kinderen met hun ouders, maar ook op het podium gaat het over een familiaal gebeuren: Michael laat zich backstage helpen door zijn vrouw Lien De Wispelaere en zijn broer, die de rol van het hulpje Picollo die alles in het honderd doet lopen voor zijn rekening mag nemen. Ook schoonvader Wim De Wispelaere helpt mee.

Muzikale omlijsting was er door Noel Fack

Michael doet in zijn show ook herhaaldelijk beroep op het publiek uit de zaal. Want hij heeft hulp nodig om zich te verweren tegen de helderziende Madam Ziedatnie, die om een of andere reden wraak wil nemen. Uiteraard loopt alles goed af, en wel in het voordeel van de 'goede'. Vergelijk het met het poppentheater van Pierke, maar dan met acteurs van vlees en bloed, en waarin de verhaallijn afgewisseld wordt met goochel- en enig visueel spektakel.

Visueel was ook het decor: met honderden ballonnen had Michael de vijf dagen die aan de show voorafgaan een sprookjesbos gebouwd. Na afloop van zijn show mochten de kinderen uit de zaal het deocr afbreken. Daar hadden ze amper tien minuten voor nodig. En dat immense decor kon zomaar in één vuilniszak.

Michael beloofde het publiek om ook volgend jaar een show in elkaar te knutselen. Meer info over Magic Michael en zijn activiteiten op zijn site.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio