Stroppentheater gaat op café

in de Kring Heilig Hart in Sint-Amandsberg ging het Stroppentheater afgelopen zaterdag in premiere met het stuk “Café De Blauwe Chicon” Het stuk is een volkse komedie die het verhaal vertelt van een café waarvan de naastliggende weide wordt onteigend voor de heraanleg van het dorp. Komedie naar het idee van Bart Tydgat, geschreven door Henk Debal in een regie van Patrick Wolters.

Voor de onteigening van de weide kan de de uitbater van het café een aanzienlijk bedrag binnenhalen, en daar heeft hij al meteen een bestemming voor: de man wil er, uiteraard zonder medeweten van zijn vrouw, zijn droom mee verwezenlijken: hij zal er een blauwe Bentley mee kopen.

Alles verloopt _ in het begin althans _ volgens plan tot plots een landmeter het onteigende terrein komt opmeten en tot enkele vaststellingen komt die niet helemaal kloppen. Gelukkig staat de cafébaas er niet alleen voor en krijgt hij hulp van al zijn cafégasten. Maar ook dan verloopt nog niet alles zoals gepland.
Zoals de naam van het gezelschap (Stroppentheater) al laat vermoeden wordt het stuk gespeeld in het Gents.
 
Stroppentheater. Café De Blauwe Chicon. Kring Heilig Hart, Heilig Hart Plein 2, Sint-Amandsberg. 12 euro. Rerserveren via 0495/89.37.91

Houders van een Uitpas aan kansentarief genieten van een korting

Nog op volgende data.
Zaterdag 24 november om 19 uur
Zondag 25 november om 15 uur
Zaterdag 1 december om 19 uur
Zondag 2 december om 15 uur
Maandag 3 december 19 uur
 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio