Cie van de Leute speelt 28 voorstellingen in Minardschouwburg, maar al heel veel tickets de deur uit

Fijgen achter Kèstdag in de Minard

28 voorstellingen speelt de Cie van de Leute in de maand december in de Minardschouwburg. Het is een traditie: het volkstoneel komt in de eindejaarsmaand volop aan de bak in de Minard, toch wel de tempel van het volkstheater van Romain Deconinck. Cie van de Leute speelt dit jaar het stuk “Fijgen achter Kèstdag”. Reserveren kan nog, maar er zijn al heel veel tickets de deur uit.

Fijgen achter Kèstdag is oorspronkelijk geschreven door Ruud De Ridder en werd  door Jan de Raedt “vertaald” naar het Gents. Wim De Puydt regisseert. 


Hoewel de spreuk 'Vijgen na Pasen' dus op een andere kerkelijke feestdag slaat speelt dit stuk, zoals de titel laat vermoeden, zich af in de kerstperiode. Freddy Brazil heeft voor de kerstdagen een appartement gehuurd om er samen met zijn vriendin Gigi La Boum een mooie Kerst van te maken.

Maar de dag dat Freddy het appartement betrekt blijkt er al iemand in het appartement te wonen.
Door een fout bij het immobiliënkantoor werd het appartement per ongeluk dubbel verhuurd.
Marjan, een alleenstaande vrouw die het zowat gehad heeft met de mannen, had er zich al twee weken geïnstalleerd en had alles al voorbereid voor haar eigen kerstfeestje dat ze samen met Maurice en Gaby. zou vieren. 


Mijnheer Pardoen, de conciërge van het woningblok, kan het ook allemaal niet oplossen waardoor Freddy en Marjan zelf naar oplossingen moeten beginnen zoeken. Uiteraard zal het gezamenlijke kerstfeestje niet verlopen zoals de twee partijen het zich aanvankelijk hadden voorgesteld. Geen rustige kerstsfeer, maar chaos en hiliarische toestanden.

De cast bestaat uit Betty Bouckaert, Jan De Raedt, Dirk Provyn, Ronny Vermaerken,Vanessa Chauvin en Wendy Antoine.
 
Cie van de Leute staat deze maand december maar liefst 28 keer op de planken van de Minard.
Veel tickets zijn er niet meer,  maar wie er bij wil zijn kan nog reserveren via de site van de Minard 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio