PodiumBasterds willen op tournee

De PodiumBasterds, het toneelgezelschap dat bijna enkel uit senioren bestaat en daardoor alleen al in Gent een buitenbeentje is, droomt er van om niet langer enkel één keer per jaar in het eigen dienstencentrum De Horizon te spelen, maar te kunnen rondtoeren. Afgelopen weekend speelden de senioren, die niet allemaal toneelervaring hebben het stuk Den Bompa Deug(t)niet.

De PodiumBasterds noemden zichzelf naar het televisieprogramma de Benidorm Bastards, waarin bejaarden centraal stonden en toonden wat ze in hun herfstjaren allemaal nog aandurfden.

De toneelgroep bestaat al een aantal jaren, en de geïnteresseerde senioren krijgen hulp van diverse toneelspelers uit andere Gentse gezelschappen waaronder Koercircuit en Het Stroppentheater die  hen met hun ervaring op sleeptouw nemen. Schrijver Ed Bruyninckx schrijft de stukken op maat van de capaciteiten van de spelers die willen meedoen. Zijn vrouw Christiane Locuflier neemt steeds de regie op zich
 
Deze keer schreef Bruyninckx het stuk “Den Bompa Deug(t)niet” waarin de bompa een echte “deugniet” is maar volgens zijn schoondochter totaal niet “deugt”. Ze maakt er dan ook geen geheim van dat ze uit is op zijn erfenis.Maar de bompa laat dat niet aan zijn hart komen en geniet ten volle van het leven en heeft een plan om zijn schoondochter eens een lesje te leren.
 
De PodiumBasterds houden het ieder jaar op 1 weekend om op te treden in het cafetaria van De Horizon op de Lousbergkaai. Ook dit jaar waren de twee voorstellingen volzet, en de PodiumBasterds dromen er dan ook van om ooit in een echte toneelzaal te kunnen spelen en ook om met hun toneelgezelschap naar andere dienstencentra te  trekken .
 
Meer info op de site van het gezelschap.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio