Vier studenten in Blankenberge lopen in maart 100 km voor het goede doel

Gezocht: 2.500 euro voor 100 km-run Kom op tegen Kanker

Gezocht: 2.500 euro voor 100 km-run Kom op tegen Kanker

Robbe, Keith, Thiby en Keanu lopen in maart 100 km voor Kom op tegen Kanker. Foto: jve

Blankenberge - Vier studenten uit Blankenberge nemen in maart deel aan de 100 km-run voor Kom op tegen Kanker. Onder hun teamnaam 'De Patrons' willen Keith Marcantuoni, Thiby Delporte, Keanu Devinck en Robbe Vercaemst minstens 2.500 euro inzamelen voor het goede doel, tevens ook het minimumbedrag om te mogen starten.

Keith loopt 40 km, Thiby 30 km, Keanu 20 km en Robbe 10 km. Elke 10 km sluit er een teamgenoot aan, waardoor het team uiteindelijk samen over de meet komt. Vorig jaar namen ongeveer 200 teams deel aan de run, die dit jaar op 24 maart 2019 doorgaat in De Schorre in Boom. Het deelnemersveld werd vorig jaar gekruid met heel wat BV's. "Het idee kwam eerder toevallig, al heeft iedereen al eens te maken gekregen met kanker in zijn directe omgeving", vertelt Thiby Delporte. "Een andere teamgenoot en ikzelf kregen al te maken met kanker in de familie. Maar de beslissing om deel te nemen kwam er eerder spontaan omdat we alle vier van lopen houden."

Het team onderneemt de komende weken meerdere acties om het benodigde bedrag in te zamelen. "Op 19 januari kan je je favoriete liedjes aanvragen aan 1 euro in ons stamcafé Local B in Blankenberge. We gaan ook nog deur aan deur wijn verkopen en onze loopuitrusting wordt gesponsord door verschillende lokale handelaars", geeft Delporte nog mee. "Het vertrouwen dat we het startbedrag halen, is groot. En als het niet lukt gaat onze opbrengst alsnog integraal naar Kom op tegen Kanker." Wie de jongens rechtstreeks wil steunen, kan altijd een bijdrage storten via hun teamnaam op www.100kmrun.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio