Carnaval in Ledeberg: Danny, Oona en Christophe zijn de winnaars

Danny Stalpaert (39), in Ledebergse carnavalmiddens ook gekend als 'de smalle', mag zich een jaar lang prins carnaval van Ledeberg noemen. Hij volgt zijn neef en wagenbouwer Plasco op. De 7-jarige Oona De Vlaminck is nu kinderprinses Oonie. Zij volgt kinderprinses Lunipoen op. Derde prijsbeest is Christophe Peeters die volgt ook zichzelf op: dan wel niet als schepen, maar als erecarnavalist. Het organisatiecomité speelde in op de politieke actualiteit en maakte zelfs een carnavalslied over Christophe Peeters.

Een hevige strijd werd het niet, zaterdagavond in het dienstencentrum van Ledeberg: zowel voor de titel van prins als van kinderprins(es) was er maar één kandidaat. Maar ook zonder tegenkandidaten moeten de deelnemers aan publiek en jury bewijzen dat ze de titel waard zijn. En dat bleek voor Danny en Oona geen probleem.

Maar daarmee was de carnavalskous in Ledeberg nog niet af. Zoals bekend is gewezen schepen Christophe Peeters een fervente aanhanger van het carnaval in Ledeberg. Tijdens de show die het echte carnavalsweekend in Ledeberg opent, is hij altijd present en verrast hij de carnavalisten door de outfit waarin hij op het podium verschijnt. Vrijdag zat Christophe Peeters in de jury en werd hij plots op het podium geroepen. Hij kreeg er van de Ledebergse carnavalisten de titel van erecarnavalist van Ledeberg. Daarbovenop kon hij er samen met alle aanwezige carnavalisten luisteren naar een gelegenheidslied. Met die titel en dat lied willen de carnavalisten Christophe Peeters bedanken voor zijn jarenlange inzet. Peeters was duidelijk aangedaan en bevestigde achteraf dat de erkenning hem deugd deed.

 

"Onze Christophe Peeters".

Strofe 1 
Wij oan een ideetje, sprakke mee wa menschen van de Fen
T'ging over ne bal, en wiste al wa da ta ging zijn
Onze Christophe Peeters regelde vanalles en veel mier
ij moe ons neu verloaete, en bij ons doe ta wel veel zier.

Strofe 2
ij e ta nie verdiend, en wete woarom ij ons neu verliet
De nieuwe burgemiester e nen andre schepen in 't verschiet.
We goan der moer mee vuurt doen, en we goan em neuit vergete
ij was een diel van ons, ja eigenlijk meugde dat wete

Strofe 3
T'wordt een lastig joarke, en ij es neu mee wendie getrewd
En zegge tege hem, we wensche u tgeluk toe stirke vent.
Wij ehn vrie veel spijt, moar da alles kan nie boaten.
bleef tij moar bij ons, en moest ij ons nie verloate

strofe 4
Ons liedse es veurbij, christophe die e ta zekers nie verdiend.
Succes in wa ge doet, test hope da ge neu uuk nog geniet
Ge blijft veur ons special en wij blijven eu bekuren
Tuupe doen we vuurt en stirker  zoals nuut teveure
Tuupe doen we vuurt en stirker zoals nuut teveure

Het carnavalsweekend, met onder meer de stoet, heeft in Ledeberg dit jaar plaats van vrijdag 15 tot en met maandag 18 maart. Meer info op de site van de organisatie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio