Carnavalstoet trekt vanaf 15 uur door straten van Ledeberg

Carnaval: Ledeberg is er aan begonnen

Vrijdagavond ging carnaval Ledeberg van start in het dienstencentrum aan het Ledebergplein. Daarmee zijn ze in Ledeberg begonnen aan een carnavalsweekend dat nog een aantal dagen duurt. Rond halfeen zaterdagmiddag zijn de wagens van de carnavalstoet vanuit het depot aan de Industrieweg in Mariakerke onder politiebegeleiding naar Ledeberg vertrokken. De stoet start om 15 uur. Maar vrijdagavond was er al de openingsshow in het dienstencentrum Ledeberg, en nog voor die show begon was er eerst de inhuldiging van een nieuwe reus.

Carnavalsvereniging  L.K.V. De Buit’nlupers  viert zijn 20ste verjaardag, en zoiets verdient een reus, vonden ze in Ledeberg. Naar een naam was het niet lang zoeken:  Den Buit'nluper. De reus werd gemaakt naar het evenbeeld van de vorig jaar plots overleden voorzitter van de carnavalsvereniging. Schepen van feestelijkheden Annelies Storms mocht de reus inschrijven in het bevolkingsregister. Ze deed dat samen met Christophe Peeters, ex-schepen, en zoals bekend een actief deelnemer aan het carnaval in Ledeberg. Tijdens zijn ambtsperiode maakte hij er een punt van om tijdens de openingsshow te verschijnen in een vaak zeer opvallende outfit. Dat leverde hem bij de Ledebergse carnavalsvrienden veel sympathie op.

 

En daarna was het feesten in de feestzaal van het dienstencentrum waar Annelies Storms de sleutel van de stad officieel overhandigde  aan Prins De Smalle van Ledeberg. Voor Annelies was het haar eerste keer carnaval sinds ze schepen is van feestelijkheden en ze kon al meteen op veel sympathie rekenen van de Ledebergse carnavalisten zeker nadat ze een paar keer meeliep  met de polonaise door de zaal. 

Vooral veel muziek op de openingsavond van het carnaval met onder andere Yves Segers en Johan Veugelers. Ook de prins en de kinderprinses mochten hun show van tijdens de verkiezing nog eens brengen. En naar aloude traditie was er ook nog een optreden van de Biebricher Waden uit Wiesbaden Duitsland (zusterstad van Gent)

Zaterdag 16 maart trekt de carnavalstoet vanaf 15 uur door de straten van Ledeberg. "Bewolkt, maar vooral droog, en een stevige wind", zo klonk het rond de middag nog in het jorunaal.

De stoet volgt dit parcours: 

Ledebergplein - ledebergstraat- Hundelgemsesteenweg - Weldadigheidsstraat- Moriaanstraat- Jozef Vervaenestraat- Ploegstraat- Walstraat- Edmond Van Horebekestraat- Hoveniersstraat- Auguste Van Lokerenstraat- Driestraat- Onderwijstraat- Eduard Blaesstraat- Jacques Eggermontstraat- Ledebergplein (eretribune op de hoek ledebergplein achturenhuis) Ledebergplein rechts ontbinding stoet

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio