Carnaval Ledeberg hekelt mobiliteitsplan en toont een judaskus

In Ledeberg hadden ze zaterdag meer geluk dan de tientallen carnavalsverenigingen die vorige week zondag op tal van plaatsen in het land genoodzaakt waren hun stoet af te gelasten of in te krimpen door het noodweer. Het bleef zaterdag droog in Ledeberg (het weer althans) en de wind zwakte af. De stad hield vooraf wel rekening met mogelijke rukwinden, zodat er alvast geen dak op de kijktribune gezet werd.

Tijdens de receptie na de stoet liet Keizer Christof zich ontvallen dat 'De Heer Hierboven niet alleen een Aalstenaar is, maar blijkbaar ook een Ledebirger. Er stond redelijk wat volk langs her parcours van de stoet en dat publiek kon kijken naar een diversiteit aan wagens, niet enkel van tal van Ledebergse verenigingen, maar ook van ver daarbuiten.

Judaskus

Net zoals in Aalst proberen een aantal verenigingen in te spelen op de actualiteit, en het kon dus niet anders dat het mobiliteitsplan aangepakt werd. Eén vereniging had het ook over de zogenaamde judaskus die burgemeester Mathias De Clercq aan gewezen schepen Christophe Peeters gaf. En de gewezen schepen twijfelde niet om met de mannen van de betrokken carnavalsgroep op de foto te gaan. 

Annelies Storms, de huidige schepen van feestelijkheden,  zei na afloop van de stoet op de receptie dat ze er aan denkt om volgend jaar ook verkleed naar de openingsavond van het carnaval in Ledeberg te komen, net zoals Christophe Peeters dat jarenlang deed. "Ik zal uw woorden onthouden", zo repliceerde Christophe Peeters.

Zondagavond is er nog de popverbranding op het Ledebergplein en maandag de rondgang van de travo's

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio