Brandweer voor tweede jaar op rij te laat op de afspraak

Carnavalisten Ledeberg trekken met fakkels die niet mogen branden naar verbranding carnavalspop

In Ledeberg zijn ze er na de zaterdagse stoet niet mee gestopt, en vierden ze ook zondag nog volop carnaval. Dat resulteerde in de avondlijke popverbranding, maar daarvoor was er ook nog de boterworp op de Botermarkt, die normaal gezien gevolgd wordt door een fakkeltocht. Maar omdat de brandweer niet aanwezig was, mochten de fakkels niet aangestoken worden.

In de boterworp worden talloze doosjes naar beneden gegooid en in twee van de doosjes zit een prijs. Normaal volgt dan een fakkleltocht die van de Botermarkt naar het Ledebergplein trekt om daar de popverbanding op gang te trekken.  Maar doordat de brandweer op zich liet wachten mochten de fakkels niet worden aangestoken. De fakkeltocht viel dus in het water.


De carnavalisten waren er blijkbaar op voorbereid dat de brandweer wel eens te laat zou kunnen komen. Dat was namelijk ook vorig jaar gebeurd. Voor carnavalsvereniging  LLG Trek et Mij Ni Schille een reden om dit jaar een aangepast carnavalslied te maken dat de titel Waar zijn de pompiers? meekreeg. En de pop die moest dienen voor de popverbranding stond ook op een brandweerwagen met de tekst "We zijme teloate".


Maar ondanks al de gemaakte afspraken en vergaderingen was de brandweer dus het tweede jaar op rij te laat in Ledeberg. En de carnavalsverenigingen konden ook nog inspiratie opdoen voor volgend jaar, want de politie stuurde de fakkeltocht-zonder-brandende-fakkels ook nog eens langs een zijstraat naar het Ledebergplein, in plaats van langs het afgesproken parcours.

Vlak  voor de aanvang van de popverbranding gingen alsnog wat fakkels brandend de lucht in om de pop in brand te kunnen steken waarna Karnaval Ledeberg in schoonheid zijn weekend kon afsluiten.

Zondagnamiddag waren er op het plein ook nog de carnavaleske spelen die wegens een hevige regenbui moesten verhuizen naar de theaterzaal van het Dienstencentrum .Tijdens die spelen werd de groep gekozen die volgend jaar de pop voor de popbverbranding mag maken. En dat zijn de carnavalisten van het Zieverstroatje.

Maandag is er in Ledeberg nog de rondgang van de Travo's, en dan is het carnaval echt gedaan.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio