Na jarenlange discussie krijgen lokale handelaars hun zin van nieuwe bestuursploeg

Opnieuw (bijna) het hele jaar tweerichtingsverkeer in De Smet De Naeyerlaan

Opnieuw (bijna) het hele jaar tweerichtingsverkeer in De Smet De Naeyerlaan

Foto: jve

Blankenberge - Goed nieuws voor de handelaars van De Smet De Naeyerlaan: er komt opnieuw bijna het hele jaar tweerichtingsverkeer in de straat. Sinds 2014 tot nu was in de straat een zestal maanden per jaar rond de zomer maar verkeer in één richting toegelaten, en dat tot groot protest van de lokale handelaars.

Het éénrichtingsverkeer wordt dit jaar beperkt tot juli en augustus. Dan moet een vlotte doorstroming van de kusttram - die dan veel frequenter rijdt - gegaraneerd worden. Tijdens de rest van het jaar is de straat in twee richtingen open voor verkeer. In 2014 verzamelden lokale handelaars nog een petitie met 1.300 handtekeningen tegen het éénrichtingsverkeer dat werd ingevoerd na de renovatie van De Smet De Naeyerlaan. Zij zagen hun omzet dalen door de maatregel. De toenmalige meerderheid gaf niet toe, maar de nieuwe bestuursploeg van burgemeester Daphné Dumery (N-VA) draait de maatregel dus wel deels terug. 

“Als stadsbestuur willen we voluit kiezen voor een goed evenwicht tussen een goede doorstroming voor het openbaar vervoer, het bestemmingsverkeer en de ontsluiting van de omliggende wijken", aldus Sandy Buysschaert (CD&V), schepen van Mobiliteit. "Daarom start het stadsbestuur een proefproject op waarbij het éénrichtingsverkeer enkel geldt tijdens de drukke zomermaanden juli en augustus." Na de zomer wordt het proefproject geëvalueerd. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio