Zaterdag trekt stoet vanaf 15 uur door de straten

Carnaval: na Ledeberg zet Sint-Amandsberg de zotskap op

Vrijdagavond kwamen Prins Smalle van Ledeberg en kinderprinses Oonie van Ledeberg in bijzijn van Schepen van Feestelijkheden Annelies Storms de sleutel aan de Engelraad van de carnavalisten van Sint-Amandsberg doorgeven. Meteen goed voor de officiële start van carnaval in Sint-Amandsberg, waar zaterdagnamiddag om 15 uur de stoet door de straten trekt.

Een drietal carnavalisten kregen vrijdagavond nog de tiel van Gouden Engel, als dankbaarheid voor hun inzet van de voorbije jaren. En daarna: Feest! Daarvoor was "Het Feestteam" geboekt, een Nederlands duo dat carnavalsliedjes brengt en vooral voor veel ambiance zorgt. En dat duo deed wat het moest doen: ambiance in de zaal brengen en de mensen van hun stoel halen en in een lange polonaise door de zaal doen dansen.

En vandaag dus vanaf 15 uur stoet, gevolgd door een carnavalsbal in het buurtcentrum. Zondagnamiddag om 14.30 uur komen de dames van Les Folles De Gand naar het buurtcentrum om het carnaval af te sluiten. Details op de Facebookpagina van Den Engelraad. Op het Heilig-Hartplein staan er zowel zaterdag als zondag kermisattracties. Weliswaar niet zo veel als op het Sint-Pietersplein waar vandaag de Foor begint.

De stoet vertrekt aan de Visitatiestraat om 15 uur, en komt rond 17.30 u aan op het Heilig Hartplein. Het parcours ziet er als volgt uit: Antwerpsesteenweg-Schoolstraat-Witte Molenstraat-Engelstraat-Doornakkerstraat-Brunaustraat-Nieuwhof-Dendermondsesteenweg-Krekelberg ?

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio