Burgemeester ziet zichzelf passeren in carnavalstoet Sint-Amandsberg

Het mocht dan zaterdag ook wel opening van de Halfvastenfoor op het Sint-Pietersplein zijn, maar de Engelraad, die in Sint-Amandsberg al voor de 24ste keer de carnavalstoet organiseert, mocht zaterdag niet enkel rekenen op een stukje van het goed weer en redelijk wat publieke belangstelling langs het parcours, maar ook de aanwezigheid van een aantal politici. Niet enkel Schepen van Feestelijkheden Annelies Storms (SP.A) was er, ook Rudy Coddens, Sven Taeldeman en Bram Braeckevelt zaten op de hoofdtribune. Ook burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) kwam even langs, voor hij naar de opening van de Halfvastenfoor trok.

In Groot-Brittannië doen ze het met referenda en met betogingen om te weten of het land nu al dan niet uit Europa moet stappen, in het land van carnaval kunnen de politici de populariteit van henzelf en van hun beslissingen aftoetsen in de carnavalstoet.

Zo was er in Sint-Amandsberg alvast  de wagen van De Engelraad waarop de begrafenis van het Heilig Hartplein uitgebeeld werd. Het is al langer bekend dat de transformatie van het plein (dat nu dienst doet als parking) naar een groen plein niet door iedereen gesmaakt wordt, omdat de wijk nu al kampt met parkeerproblemen. De carnavalgroep  De Lochtandjuuns uit Ledeberg zette  Mathias De Clercq en Mieke Van Hecke op een tandem, om nog eens te herinneren aan het plotse samengaan van de twee partijen vlak na de verkiezingen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio