Aanpassingswerken volop aan de gang, maar nog geen nieuwe goedkeuring voor theaterzaal

Stroppentheater verhuist theaterdecor naar feestzaal

Het mag bijna een wonder heten dat het Stroppentheater zaterdag in première kon gaan met Het Cluedo Mysterie. Zoals bekend werd de zaal van de kring Heilig Hart door de brandweer afgekeurd omdat ze niet voldoet aan de huidige veiligheidsnormen. In de Kring is men momenteel volop bezig met tal van aanpassingswerken en op een bepaald moment zag het er ook naar uit dat een en ander op tijd klaar zou zijn, maar toch is er nu nog geen goedkeuring. De beslissing is uitgesteld tot 1 mei. Gevolg: Stroppentheater zocht en vond een oplossing: verhuizen naar de feestzaal van de Kring.

Extra werk dus, want het decor stond al in de theaterzaal opgesteld. Vorige week donderdag zou de generale repetitie er plaats vinden. Maar een paar dagen daarvoor kwam dus het niet zo goede nieuws: dat de keuring van de zaal uitgesteld was.

Tijd voor actie bij het Stroppentheater: het decor aanpassen, zodat het in de kleinere feestzaal van de kring past, op de vloer spelen in plaats van op een verhoogd podium, en de zaal herschikken om er zoveel mogelijk stoelen in te krijgen. Het Stroppentheater kreeg nog andere katten te geselen: twee van de acteurs moesten in laatste instantie afzeggen: zaaluitbater Chico zou een rol voor zich nemen, maar kreeg af te rekenen met griep en een longontsteking, en Iris Devriendt onderging een knie-operatie. Maar gelukkig vond het Stroppentheater tijdig twee vervangers, en kon de première toch doorgaan. Ook de volgende voorstellingen vinden plaats in de feestzaal van de Kring, en niet in de theaterzaal. Gelukkig kan het Stroppentheater rekenen op een trouw publiek, maar iedereen hoopt dat binnenkort alles goedgekeurd raakt.

Cluedo vertelt het verhaal van Dokter Black die in zijn kasteel een Cluedospel organiseert. Een bont allegaartje van bizare personages zijn uitverkoren om deel te nemen. Alles loopt goed tot er in het kasteel al snel een echte moord gebeurt waardoor het spel al meteen levensecht wordt.
De zoektocht naar de dader kan meteen beginnen.

Stroppentheater speelt Het Cluedo Mysterie nog op volgende data: Zaterdag 30 maart om 19 u, zondag 31 maart om 15 u, maandag 1 april om 19 u,  zaterdag 6 april om 19 u,  zondag 7 april om 15 u. In de feestzaak van de Kring Heilig Hart, Heilig Hartplein 2, Sint-Amandsberg.

Reservatie via Uitbureau 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio