Brandweerzone Gent blust in eigen huis

Brandweer Zone Centrum zette het voorbije weekend naar jaarlijkse gewoonte de poorten van de kazerne in de Roggestraat open voor het publiek. Het weer zat alvast mee met vooral op zondag zomerse temperaturen. Niet verwonderlijk dat het schuimbad op de binnenplaats van de kazerne één van de succesnummers was. En zeggen dat er aanvankelijk geen schuimbad zou zijn, maar gelukkig werd dat in laatste instantie toch opgezet.

Verder waren er ook de klassiekers: niet omdat men bij de brandweer niet vindingrijk zou zijn, maar omdat men niet genoeg  kan benadrukken dat je op een brandende frietketel geen water mag gieten.


Op het  terrein achter de kazerne was er ook nog een demonstratie met reddingshonden.
De brandweer  stelde ook de  nieuwste aanwinst voor:  een gloednieuwe ladderwagen met een prijskaartje van 700.000 euro. Daameewerd een evacuatie  vanop het dak van de kazerne gedaan.


Apotheose van de dag was de simulatie van een woningbrand waardoor de brandweer net zoals vorig jaar weer op zoek mag naar een nieuw tuinhuisje nadat het in vlammen opging en werd geblust door de jeugdbrandweer.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio