Aanvankelijk waren er maar twee mannelijke kandidaten, maar 1 dag voor de verkiezing kwam zich nog een derde kandidaat aanbieden: Thomas De Coster uit Gentbrugge stoomde zich op 20 uur tijd klaar om mee te kunnen paraderen op het podium. Hij bedacht en oefende in die beperkte tijd ook nog een persoonlijke act. Hij werd uiteindelijk tweede ereheer.  Matthieu Calles uit Kortrijk werd eerste ereheer. Geen verliezers in dat kamp dus: drie deelnemers, drie winnaars.


De verkiezingsshow verliep volgens het vaste stramien van dergelijke shows: kennismakingsronde, vragenronde, badpakkendefilé en een defilé in avondkledij. Het viel wel op dat _ in tegenstelling tot voorgaande jaren _ de kandidaten beter voorbereid waren op de vragenronde waar traditioneel vragen over Gent worden gesteld. Bij de weinige foute antwoorden die werden gegeven zat er deze keer geen enkel antwoord dat zo afwijkend was van het goede antwoord dat het lachwekkend was. Dat was vroeger wel eens anders. 

Op twee na (uit Kortrijk en Brugge) kwamen de meeste kandidaten dan ook uit Gent en directe omgeving. Maite Maene uit Brugge raakte uiteindelijk niet bij de eerste drie maar liet wel een diepe indruk na in de zaal.
Nog maar enkele maanden geleden kreeg ze donorlongen ingeplant na een strijd van mucovisidose.
Qua inzet en doorzettingsvermogen kon dat wel tellen om nu al bij een misverkiezing op het podium te staan. Dat op zich is  eigenlijk al een prijs waard.
Naast de Miss en Mister Gent werden ook nog twee ereheren en eredames  verkozen.
Evy De Buck uit Gentbrugge werd eerst eredame. Hüliya Stiliyanova uit Gent tweede eredame.
Matthieu Calles uit Kortrijk werd eerste ereheer, en Thomas De Costere uit Gentbrugge tweede ereheer. 
Muzikaal intermezzo was er door zangeres Crystal Lynn en Gene Thomas mocht net voor de uitslag werd bekendgemaakt de volle tent op het Ledebergplein nog eens volledig uit zijn dak laten gaan.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio