Femke is Buffalo Babe, Hans is Buffalo Boy

Toch wel een beetje een bijzondere situatie, maandagavond in de feesttent van Ledeberg. In totaal slechts drie kandidaten voor de verkiezing van Buffalo Babe en Buffalo Boy. Twee jongedames, één jongeman. Een magere opkomst, maar in tegenstelling tot vorige jaren verliep de verkiezing deze keer niet saai. En Hans Floré, lid van de Picasso Indians uit Lochristi, de enige mannelijke kandidaat, kreeg zijn titel niet zomaar, hij moest wel voldoende punten halen. En dat deed hij dus. Femke Lybaert haalde de titel binnen bij de dames, Ook Femke is afkomstig uit Lochristi. Thatiana De Clercq uit Gent werd eerste eredame.

De kandidaten kregen niet alleen een reeks vragen die uiteraard vooral over voetbal en KAA Gent gingen, maar moesten ook tonen hoe behendig ze zelf met een bal kunnen omgaan: de bal in een doel sjotten, een kopbal geven en de bal op de voet laten stuiteren. Muzikale intermezzo's waren er van oud AA Gent speler James Gillespie, Diego en Kurt Burgelman.

Dat er zo weinig kandidaten kwamen opdagen zou ondermeer te maken hebben met het feit dat men pas laat besliste om de verkiezing te organiseren: "Het klopt dat we er door omstandigheden pas laat konden aan beginnen" aldus organisatrice Orphée Roets. Orphée Roets is overigens de dochter van Erik Roets, de man die het originele logo van de Buffalo indiaan ontwierp.

 

 


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio