Carnaval Ledeberg van start met twee kandidaten

Klokslag 11 minuten na 11 op de elfde van de elfde maand nam Keizer Christof de micro om het carnavalseizoen in Ledeberg officieel van start te laten gaan. Hij gaf meteen ook toelichting over het thema en stelde de voorlopig twee kandidaten voor de prinsenverkiezing voor. Ook voor de titel van kinderprinses is er al één kandidaat, maar daar kan nog verandering in komen.

"Ledebirg (e)et wére" . Dat is het  thema waar de Ledebergse carnavalverenigingen dit jaar aan de slag mee kunnen. En ze kunnen er alle kanten mee uit: het thema kan geïnterpreteerd worden alsof Ledeberg het weer zitten heeft, en dat ze dus alle mogelijkheden hebben om gek en feestelijk te doen. Maar het thema verwijst net zo goed naar de vele eetfestijnen die de carnavalsverenigingen in aanloop naar het caranavalsweekend in maart van volgend jaar houden. Want die eetfestijnen brengen geld in het laatje, en met dat geld kunnen kostuums gemaakt worden en kunnen de wagens versierd worden.

Nieuw dit jaar is dat Ledeberg vanaf dit jaar een mascotte heeft, een carnavalsnar.
Getooid in rood en geel,  de kleuren van Ledeberg, mag Wim Steijaert het carnaval van Ledeberg nog extra in de verf zetten.

Geen carnaval in Ledeberg zonder een prins of prinses carnaval
Momenteel zijn er al twee kandidaten voor de titel van prins en eentje voor kinderprinses.
Rivolino De Clercq van LKV De Plakvliege en Stephen Verniers Stephen van LKV De Zatte Pullekes gaan voor de titel van Prins Carnaval. Eén van hen volgt dus Prinse Smalle op, tenzij er nog kandidaten bijkomen. Kandidaturen zijn nog welkom tot 15 november. 
De 10 jarige Kjenta Deknuydt van LKV De Plakvliege gaat voor titel van kinderprinses.

Gent organiseert Fenbal

Schepen van Feestelijkheden Annelies Storms kwam ook langs om de carnavalisten toe te spreken en de kandidaten voor de verkiezing te feliciteren. Ze beloofde ook dat de Stad zal helpen met de organisatie van het Fenbal dat op 4 januari zal plaatsvinden in de Eskimofabriek aan de Wiedauwkaai. Ledeberg mag er voor de eerste keer het fameuze Fenbal organiseren. Het Fenbal is een carnavalsfeest dat al bestaat sinds 1973 en ieder jaar op een andere plek wordt georganiseerd. Doel van het Fenbal is de diverse carnavalsverenigingen die Vlaanderen rijk is dichter bij elkaar te brengen in een geest van verbroedering en vriendschap.

De schepen deed nog een belofte: op de openingsavond van Carnaval Ledeberg,  op vrijdag 6 maart, zal ze verkleed aanwezig zijn. Een traditie die ze overneemt van Christophe Peeters die jarenlang verkleed kwam naar het carnaval. Haar belofte kon alvast op applaus van de carnavalisten rekenen.

Na afloop van de receptie mocht Keizer Christof uit handen van wagenbouwer Plasco nog een scepter ontvangen. Keizer Christof had in het verleden al laten blijken dat hij nog iets mankeerde in die trend om zijn protocolaire bezigheden in het carnaval nog meer luister te kunnen geven.
Een kolfje naar de hand van wagenbouwer Plasco die uit een simpel stukje hout een kunstwerkje maakte.

Het carnavalsweekend in Ledeberg vindt plaats van 6 tot 9 maart 2020. De prinsverkiezing is al op 8 februari 2020

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio