Butler vertelt het verhaal van Sir Robert Charles, minister van landsverdediging. Die slijt zijn laatste dagen aan een beademingsmachine. Zijn prestigieuze maar arme familie heeft beslist de stekker er uit te trekken. Dat zal hun fortuin alleen maar ten goede komen. Net op het moment dat de ‘ontkoppelingsceremonie’ zal beginnen, sterft Sir Charles op een andere manier. Men vermoedt vuil spel. Is iemand van de familie een moordenaar: erfgenaam Hugo of zijn tweelingzus Annabelle, de jonge Oxford student Nigel, de niet zo snuggere kinderoppas Kitty, Lady Charles of…de butler?

Een zekere inspecteur Harris komt de zaak onderzoeken en de boel wordt steeds chaotischer. Verrassende en hilarische familiegeheimen worden blootgelegd. Butler is overgoten met de knotsgekke absurde Monty Pythonsaus. ‘Butler’ is tegelijk een satire op de ‘upper class’, een moordmysterie en een parodie op de ‘soap opera’… en haalt ondertussen ook de Amerikanen, het Britse klassensysteem, de regering en euthanasie door de mangel. 


De cast van Butler bestaat uit Sofie Thierens, Xenia Opsomer, Liv Stautemas,Sebastien Carmois, Francis Broccardo, Rudi Mannaerts, Marc De Bosscher, Erik Bonne en Stef De Jonghe.

Butler. Door toneelgezelschap Klokke. Nog op volgende data:  vrijdag 13 en zaterdag 14 december om 20 uur.  Zondag 15 december om 15 uur. En donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 december om 20 uur. Kring Sint-Paulus, Patijntjesstraat 27.

reservatie via  0477/33.50.33 (na 17 uur) of via reservatie@toneel-klokke.be 

Alle info op de site van het gezelschap  

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio