Seppe, Heleen en Nand zijn de Wondelgemse koningskinderen

Nand Reusen, Seppe De Causemaecker en Heleen Reunes zijn de drie gelukkigen die zondagnamiddag in zaal De Zulle in Wondelgem een boon in hun koekje vonden. Dat betekent dat de drie nu de titel van Koningskind mogen dragen en dat ze op 11 januari in de Driekoningenommegang in Wondelgem in een koets gevoerd worden.

Het is een traditie dat de Orde der Drie Wijzen tijdens het popppenspel van Pedrolino koekjes uitdeelt.In drie van die koekjes zit een boon. Wie een boon in zijn koekje vindt mag zich tot 1 van de 3 koningskinderen rekenen. De 3 koningskinderen die werden uitgeloot zijn Nand Reusen , Seppe De Causemaecker en Heleen Reunes.


Zij zullen samen met Gilberte Vereecken (Balthazar VII), Annemie Versprille (Gaspard VI) en Wouter Sleur (Melchior VI ) de ommegang aan de kop mogen voorgaan. De Ommegang vindt plaats op zaterdag 11 januari en start op 3 verschillende locaties in Wondelgem.

Om 16.15 u vertrekt een eerste deel van de stoet aan Hoeve Lootens aan de Vroonstallestraat.
Tegerlijkertijd vertrekt een ander deel van de stoet aan de Lange Velden in de Helmkruidstraat.
Beide stoeten trekken elk vergezeld van een wijze naar het Dienstencentrum aan de Pieter de Cieterslaan waar het derde deel van de stoet op hen wacht. Om 17.15 u.  vormen ze daar één grote stoet met de 3 Wijzen voorop en een muziekkapel met in hun zog heel wat kleine en grote verklede Driekoningen. Fakkels en lichtjes maken van de ommegang een feeëriek verlichte stoet.

Helpers gezocht voor herbruikbare bekers

Doorheen de straten van Wondelgem trekken ze dan naar de Vroonstalledries waar naast de kerk een podium staat opgesteld en diverse eet- en drankkraampjes en voor de gezelligheid nog wat vuurkorven.
Daar kan dan geklonken worden op het nieuwe jaar. De Orde der Drie Wijzen, die alles organiseert, investeerde alvast een pak geld en kocht zelf herbruikbare bekers. De Orde is nog op zoek naar een aantal  vrijwilligers die die avond tussen 18 en 22 uur een handje willen toesteken om het recyclagepunt van de bekers te bevolken.

Wie wil meehelpen mag steeds een mailtje sturen naar de vzw op Geert.Leliaert@skynet.be 
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio