Goedgemutste carnavalisten van heel het land feesten in Gent

In de Eskimofabriek vond zaterdag het Feest der Goedgemutsten plaats. Dat is een carnavalbal dat al sinds 1973 georganiseerd wordt door de Federatie Europese Narren kortweg F.E.N. Het carnavalbal vindt elk jaar plaats op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, telkens in een andere stad. Doel van het evenement is het nieuwe jaar "goedgemutst" in te zetten op een carnavaleske manier, samen met carnavalsverenigingen van over heel Belgie. Dit jaar was het organisatiecomtée van Carnaval Ledeberg die de eer had het bal te organiseren.

Voorafgaand aan het bal was er een ontvangst op het stadhuis. Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) en schepenen  Annelies Storms (SP.A) en Bram van Brackevelt (Groen) zagen er hoe de banken van de gemeenteraadszaal er voor één keer in beslag genomen werd door de carnavalisten en een carnavalesk dweilorkest dat normaal gezien op straat van café naar café gaat. Ambiance troef.
Na de ontvangst op het stadhuis ging het naar de Eskimofabriek waar het bal van start ging.
Goed 3.000 carnavalisten uit alle uithoeken van Vlaanderen en Nederland en Duitsland zakten af.
Omstreeks middernacht waren al 25 vaten bier soldaat gemaakt waarna het feestje nog doorging tot half vier. Volgend jaar vieren de carnavalisten in Limburg.


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio