Droog weer zorgt in Wondelgem voor grote opkomst voor Driekoningenommegang

Voor de 43ste keer ging zaterdagnamiddag in Wondelgem de Driekoningenommegang uit. De ommegang is een initiatief van de Orde der drie Wijzen en wordt steeds georganiseerd op de eerste zaterdag na 6 januari. Zoals gebruikelijk vertrekt de ommegang vanop verscheidene plaatsen in Wondelgem, om dan samen te komen aan de Dries. Daar verzamelen jong en oud en de Drie Wijzen voor een feest.

Mooi en droog weer, dus heel wat volk op de been voor de ommegang die onder leiding van de Gentse Belleman door de Wondelgemse straten trekt. Nogal wat jeugdbewegingen, bevolkt door jong volk met kroontjes en sterren, nemen aan de ommegang deel.

In tegenstelling tot de Drie Wijzen die de ommegang te voet moeten afleggen mochten de drie koningskinderen de stoet meevolgen vanuit de koets. Zij werden in december uit een grote groep kinderen tijdens een andere evenement van de Orde uitgeloot toen ze een snoepje in hun koek vonden.


Ook de drie Wondelgemse Driekoningenreuzen stapten mee en het Harmonieorkest van Wondelgem en de jeugdharmonie van Sibemol zorgden voor de muziekale noot. Halverwege het parcours stond ook burgemeester Mathias Declercq (Open VLD) die naar jaarlijkse gewoonte iedereen die het wilde trakteerde op een jeneverke. Een gewoonte die overigens ook diverse wondelgemnaren hebben die langsheen het parcours van de stoet wonen. De burgemeester deed dit overigens ook al toen hij nog schepen was en hij blijkt die gewoonte nu gewoon verder te zetten. 


Aan de Dries, waar de verschillende onderdelen van de ommegang en de toeschouwers bijeenkomen mochten de organisatoren verheugd vaststellen dat da opkomst merkbaar hoger was dan vorig jaar.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio