Kinderen aan de rand bij Iverige Jonckheyt

Rederijkerskamer Iverige Jonckheyt ging vrijdagavond in première met de musical Kinderen aan de rand van Piet De Graeve. De Graeve schreef niet enkel de musical, hij regisseerde hem ook samen Jana Meyers. Het verhaal speelt zich af in het grauwe jaar 1866 waar de armoede alom tegenwoordig is.

De vele weeskinderen die er rondlopen worden opgevangen door de louche figuur Jean die ze in ruil voor opvang verplicht te gaan bedelen en te stelen. Twee nonnen van het klooster in de stad proberen de kinderen uit deze troosteloze situatie te redden maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
En dan is er nog een moeder die hemel en aarde beweegt om haar verloren dochter terug te vinden.
Een dochter die verdween nadat het ouderlijk huis in vlammen opging. Grote vraag tijdens het stuk is of de kinderen aan de rand blijven balanceren dan wel of ze uit hun benarde situatie geraken.

Het mooie decor, de dialogen die afgewisseld worden met muziek en de cast die heel wat jonge talentvolle spelers bevat maken van het donker verhaal een boeiend en warm stuk. Een mooi 'wist je dat je' is dat de twee acteurs die de moeder en de verloren dochter spelen ook effectief moeder en dochter zijn.

Iverige Jonckheyt speelt Kinderen aan de rand nog twee keer: vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari om 20 u. in zaal Melac Dorpstraat 31 Zwijnaarde. Reservatie via de site van het gezelschap 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio