Sint-Paulus doet de koe lachen in Drongen

Basisschool Sint-Paulus uit Drongen-Luchteren heeft op vlak van theater een reputatie te verdedigen: leerkrachten en ouders van de school zijn er immers ondertussen al aan de veertigste editie van een theaterproductie toe. Voor de jubileumeditie koos men voor La Vache Kirri van Kamiel Kemels. En wat bleek? Bovenop de koe slaat ook het publiek herhaaldelijk aan het lachen.

Voor de leerkrachten en leden van het oudercomité van basisschool Sint-Paulus is het 'schooltoneel' niet zomaar een tussendoortje. Nee: inzet, uren repeteren en vol overgave niet enkel een goed stuk, maar ook een prachtig decor in elkaar steken. Dat is het doel. Een doel dat met La Vache Kirri in elk geval probleemloos bereikt werd.

Het decor: een gezellige boerderij compleet met stal en hooiblokken. Het verhaal gaat dan ook over de familie Slurper waarvan moeder Roza op pensioen wil. Maar voor ze die stap zet wil ze nog een man in haar leven en tegelijk droomt ze er van dat haar twee zonen opnieuw vriendschappelijk met elkaar omgaan.
Iets wat ze niet meer doen sinds hun huwelijksdag toen ze beiden met een Hollandse vrouw trouwden.

Moeder Roza staat er niet alleen voor om haar doel te bereiken: ze krijgt nog de hulp van stalknecht Dore en de meid Martha. Ondertussen zitten ze op het erf ook nog met een koe die op bevallen staat.
Kortom, genoeg onderwerpen om niet enkel de "koe te doen lachen" maar ook het zaalpubliek mee te nemen in het verhaal.


La Vache Kirri, door ouders en leerkrachten van basisschool Sint-Paulus Drongen-Luchteren. Nog op woensdag 12, vrijdag 14 en en zaterdag 15 februari om 20 u. Reservatie via de site van de school  
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio