Carnaval Ledeberg serveert bisschop Lode en schepen Annelies

Vrijdag, vandaag, dus, beginnen ze er in Ledeberg aan. Aan een weekend vol carnaval. Zo'n vierhonderd kinderen van het Onze Lieve Vrouwcollege stappen vrijdagnamiddag op in een kindercarnavalstoet. Die is al aan de tiende editie toe, terwijl het hele carnavalgebeuren in Ledeberg dit jaar 35 kaarsjes uitblaast. Veel plezier daar in Ledeberg, en wellicht dat ze in Ledeberg niet te maken krijgen met al te veel publieke verontwaardiging, zoals in Aalst. Al konden we gisteren toch al een glimp opvangen van een aantal figuren die in de stoet zullen uitgebeeld worden: bisschop Lode en schepen Annelies Storms zullen alvast geconfronteerd worden met een uitvergroting van zichzelf.

Het is een traditie waar ook dit jaar niet van afgeweken werd: op donderdagavond gaan de wagenbouwers en een afvaardiging van de carnavalisten een kijkje nemen in de hallen aan de Industrieweg in Mariakerke, waar de carnavalwagens gebouwd worden. Goed voor een laatste controle, al geven de carnavalisten de geheimen van hun wagen daar nog niet helemaal prijs. Dat is voor zaterdagnamiddag.. Maar er werd alvast vooraf eentje gedronken op de goede afloop. 

Onder het thema "Ledebirg (é)et were" vieren ze van 6 tot 9 maart weer vier dagen carnaval..Vanaf 14 uur de kinderstoet dus, en in de theaterzaal van het dienstencentrum is er vrijdagavond de startavond met onder meer optredens van Marina Wally en Swoop.  Prins Karnaval Ledeberg Rivo en Kinderprinses Kjenta brengen er ook hun  shownummers  die ze ook al brachten tijdens hun verkiezingsavon. Er is ook het  gastoptreden van de Biebricher Waden, een groep Duitse carnavalisten die jaarlijks naar Ledeberg afzakken voor het carnaval.  In  Ledeberg kijken ze er ook naar uit of schepen Annelies Storms (sp.a) de traditie van haar voorganger Christophe Peeters (Open VLD) zal voortzetten. Die maakte er namelijk geen enkel probleem van om volop mee te gaan in het carnavalsverhaal en zichzelf te relativeren door in de gekste kostuums te komen opdagen.

Apotheose van het carnavalsweekend blijft natuurlijk de carnavalstoet op zaterdag 7 maart die vanaf 15 uur door de straten  van Ledeberg.trekt. De stoet telt evenveel deelnemende groepen als het aantal jaren dat hij uittrekt: 35. 

Op zondag 8 maart zijn er in de namiddag de traditionele Carnavaleske spelen op het Ledebergplein en de zondag is er om 20u45 een fakkeltocht met de popverbranding op het Ledebergplein. .

En wie dacht dat ze na de popverbranding het voor bekeken hielden,op maandag is er nog de legendarische rondgang van de Travo's vanaf 13.30 u langs de café's in Ledeberg. Met nadien nog de dans en shownamiddag voor de senioren in het dienstencentrum waar een travestieshow plaats vindt met Dina Delvaux.

 

Volledig programma is terug te vinden op  de site van de carnavalisten van Ledeberg.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio