Stoet met 35 deelnemende groepen trekt vanaf 15 uur door straten van Ledeberg

Marina Wally, Swoop en Jonckvrouw Storms openen carnaval Ledeberg

Met Marina Wally, Swoop en Jonckvrouw Annelies Storms is carnaval Ledeberg vrijdagavond in het dienstencentrum van Ledeberg van start gegaan. Ambiance troef, en ook een ietwat officieel moment waarop schepen Annelies Storms de sleutel van de stad symbolisch overhandigde aan Prins carnaval van Ledeberg en aan de kinderprinses. Daarmee hield de schepen alvast haar belofte om de traditie van haar voorganger Christophe Peeters (Open VLD) voort te zetten: die kwam de voorbije jaren soms in de gekste outfits opdagen om zijn sympathie aan de carnavalisten te betuigen. Schepen Storms hield het dit jaar alvast iets ernstiger en zocht en vond inspiratie in het Van Eyckjaar en kwam verkleed als jonkvrouw.


Bovenop de optredens van Marina Wally en Swoop mochten ook nog Prins Rivo en kinderprinses Kjenta hun show die ze tijdens de verkiezingsavond van februari opvoerden nog eens op het podium brengen. Er was ook een  gastoptreden van de carnavalsvereniging de Biebricher Waden uit Wiesbaden uit Duitsland. Die komen al jarenlang naar Ledeberg om mee te vieren. De Duitse delegatie zal overigens ook te zien zijn tijdens de stoet die vandaag zaterdag  vanaf 15 u door de straten van Ledeberg trekt.

De stoet volgt volgend parcours: 

Ledebergplein - ledebergstraat- Hundelgemsesteenweg - Weldadigheidsstraat- Moriaanstraat- Jozef Vervaenestraat- Ploegstraat- Walstraat- Edmond Van Horebekestraat- Hoveniersstraat- Auguste Van Lokerenstraat- Driesstraat- Onderwijstraat- Eduard Blaesstraat- Jacques Eggermontstraat- Ledebergplein (eretribune op de hoek ledebergplein achturenhuis) Ledebergplein rechts ontbinding stoet.
 

Alle info op de site van carnaval Ledeberg.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio