Het scenario van die popverbranding kennen ze in Ledeberg ondertussen al goed: de carnavalisten stappen vanaf de Botermarkt in een fakkeltocht naar het Ledebergplein, om dan de met de fakkels het vuur aan de pop te steken. Dit jaar werd samen met de pop ook de naam verbrand van  OVS, de enige losse onafhankelijke carnavalsverening die Ledeberg rijk is. Die vereniging zet haar activiteiten namelijk stop.

Ook Keizer Christof nam van de gelegendheid gebruik om zijn steek (zijn hoofdeksel) in het vuur te gooien, niet om te stoppen maar om volgend jaar een nieuwe start te nemen.

De organisatie blikt alvast tevreden terug op de voorbije dagen. De weergoden waren hen namelijk goed gezind. Volgende afspraak voor carnaval Ledeberg is van 27 februari tot 1 maart 2021

Voorafgaande aan de fakkeltocht vonden op het Ledebergplein ook nog de carnavaleske spelen plaats.
Dat is een spelletjesnamiddag tussen de carnavalsvereningen van Ledeberg.
Het was uiteindelijk de Duitse delegatie uit Wiesbaden , de Biebriecher Waden, die ieder jaar naar Ledeberg afzakken die de spelen wonnen. En carnavalsverening De Buitenluupers mag volgend jaar de pop maken voor de popverbranding. En de carnavalwagens, die keren nu terug naar hun vertrouwde plek in een hal aan de Industrieweg in Mariakerke.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio