Huisbaas alarmeert politie na verdachte activiteit in woning

Grote cannabisplantage ontdekt in rijhuis in Blankenberge: ongeveer 1.100 plantjes aanwezig

Grote cannabisplantage ontdekt in rijhuis in Blankenberge: ongeveer 1.100 plantjes aanwezig

Alle gordijnen dicht: zelfs de huisbaas had geen zaken in de woning. Uiteindelijk werd op zolder een grote cannabisplantage gevonden. Foto: jve

Blankenberge - De politie heeft een grote cannabisplantage blootgelegd in een rijhuis in Blankenberge. In de woning werden meer dan duizend plantjes gevonden, goed voor een straatwaarde van een half miljoen euro. De verdachte, de huurder van het huis, werd nog niet gevat.

De plantage werd pas afgelopen maandag ontdekt nadat er al enige tijd verdachte activiteit rond de woning werd waargenomen. Dat vernamen wij uit betrouwbare bron. De eigenaar van de woning, een Blankenbergenaar, alarmeerde zelf de politie en heeft niets met de zaak te maken. Hij verhuurde het pand aan de verdachte, die de plantjes samen met een kompaan onderhield. De eigenaar rook in het verleden al eens onraad nadat hij de toegang tot het pand ontzegd werd. Toen er een defect was in de woning, zou de verdachte het probleem zelf wel oplossen. Die laatste had er natuurlijk alle baat bij dat de huisbaas niets in de smiezen kreeg. 

Straatwaarde van 500.000 euro

"In het belang van het onderzoek kan ik niets kwijt", klinkt het bij de eigenaar. Hij woont in het binnenland. Plantages van die omvang zijn eerder uitzonderlijk. De enorme kwekerij met bijna 1.100 plantjes werd in de zolderkamers van het rijhuis aangetroffen. Zelfs de sloten van de woning waren al veranderd. De rijwoning liep ook aanzienlijke schade op nadat enkele ruimtes in het pand werden omgevormd tot kwekerij. De straatwaarde van de cannabis bedraagt ongeveer 500.000 euro. Gezien de korte tijdspanne waren meerdere oogsten onmogelijk. Volgens buurtbewoners ging het intussen om flink uit de kluiten gewassen planten. De woning werd nog maar sinds december verhuurd aan de verdachte. Ondertussen werd het huis, op een steenworp van de jachthaven, maandag helemaal leeggehaald door de politie. 

De lokale politie van Blankenberge onthoudt zich momenteel van alle commentaar. Het parket communiceert waarschijnlijk pas later over de zaak. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio