Winkelse Stappers wandelen het nieuwe jaar in

Foto: Winkelse Stappers

Ledegem - Op zondag twee januari 2011 organiseren de Winkelse Stappers hun Nieuwjaarstocht. Voor de wandelclub is dit meteen de start van het nieuwe wandeljaar. De organisatoren hopen de kaap van 1500 deelnemers te overschrijden.

Meer dan 1500 wandelaars
Het is alweer de zeventiende editie van de Nieuwjaarstocht. Deze is doorheen de jaren uitgegroeid tot een vaste waarde binnen Vlaanderens grootste wandelsportfederatie AKTIVIA. Vorig jaar liepen meer dan 1500 wandelaars mee en de organisatie hoopt deze kaap dit jaar te overschrijden.
Het is meteen de ideale gelegenheid om te onthaasten na de drukke feestdagen en alvast te klinken op een gezond 2011.

6 tot 21 kilometer
Er werd gezorgd voor verschillende omlopen, gaande van zes tot en met 21 kilometer. Het rustige, agrarische gebied in en rond Sint-Eloois-Winkel wordt hiermee in de kijker gezet. Zo wordt er ondermeer gewandeld langs het Groot en Klein Schardauw, de klare Gracht, de Bosmolens en het provinciaal domein Wallemote-Wolvenhof.

Druk wandeljaar
Met de Nieuwjaarswandeling wordt de aftrap gegeven van een druk wandeljaar. Op Paaszondag (24 april) is er een Lentewandeling en midden september vindt een Paardenwandeling plaats, uiteraard in het thema van Winkel Koerse. Op 11 november richten de Winkelse Stappers in samenwerking met de gemeente Ledegem en de sportdienst een Wandel Mee dag in.
Naast de vele wandelingen zorgt de wandelvereniging ook voor tal van andere activiteiten.

Voor iedere deelnemer wordt er een geschenkje voorzien.

Wanneer: Zondag 2 januari 2011, start tussen 7u30 en 15u.
Waar: vertrek in De L!nk, Sint-Eloois-Winkel
Kostprijs: € 1,5 (€ 0,40 korting voor AKTIVIA-leden)

Meer inlichtingen kunnen bekomen worden bij Gilbert Pieters, voorzitter van de Winkelse Stappers (056/50 13 72) of bij Stefaan Bailleur, secretaris (0478/32 86 75)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio