WinWinbeurs levert meer dan 100 matches op

De derde editie van de WinWinbeurs leverde in de balzaal van de Vooruit maandagavond meer dan 100 zogenaamde matches op. Het principe van de beurs is eenvoudig: 75 verenigingen en 75 ondernemingen zijn aanwezig in de zaal, en stellen op een soort netwerkevenement aan elkaar de eenvoudige vraag: ,wat kan ik voor u betekenen?' Ze onderhandelen over vraag en aanbod en komen tot een overeenkomst, waarbij ze eigenlijk diensten met elkaar ruilen, zonder daar geld voor te vragen.

 Het evenement wordt uiteraard ook voorbereid: vragende en aanbiedende partijen zetten hun aanbod vooraf op de website van het evenement, zodat beide partijen zich al wat kunnen voorbereiden. Ter plekke begint het gezellig keuvelen met elkaar: geen harde gesprekken, want er wordt niet gerekend in euro's, er worden eigenlijk gewoon diensten geruild.

Zo liet presentator Nic Balthazar Stefaan De Ruyck, de grote baas van de Vooruit al meteen vertellen dat de Vooruit de balzaal gratis ter beschikking had gesteld van de stad, die het evenement organiseert, en dat de Vooruit daar nu graag een locatie voor in ruil krijgt om bij gelegenheid een theateropvoering te doen: ,We hebben al opvoeringen gedaan op het dak van de Artevelde Hogeschool, waarom nu niet eens in het kabinet van de burgemeester?', vroeg De Ruyck zich af.

 Stephanie Reynaert was er ook: Stephanie is met gezonde voeding bezig en daarvoor heeft ze Detox Rox: daarmee wijst Stephanie de consument de weg naar een gezonde levenswijze. Stephanie kwam maandagavond met twee matches naar huis. Haar reactie: 

 

'Amai, was me dat vermoeidend.  Maar ik ben tevreden met mijn twee matches. Wat ik aanbood: Interactieve workshops over gezondheid, gezonde sapjes met de sapcentrifuge, gezond aperitieven en een gezondheidsquiz. Ook coachingsessies op maat over het aanleren van nieuwe gezonde gewoonten (meer water drinken, meer groenten en fruit eten).

Ik matchte met Theaterplatform: op hun volgende after work party op 15 maart geef ik een demo over gezond aperitieven, met hapjes en een vers sapje uit de centrifuge. In ruil mag ik hun zaal gebruiken voor de organisatie van een van mijn events.

Daarnaast matchte ik ook met De Danswijzer VZW (dansschool Mariakerke) . Daar zal ik tijdens de infodag in september info geven over gezonde voeding voor dansers en ook vers sap aanbieden. In ruil krijg ik visibiliteit met mijn logo en link op de site van de Danswijzer van mei tot september. Ik ben super content met mijn matches!'

Stephanie is maar één van de vele. Voor het internationaal theatercollectief Das Marionette waren Tineke De Meyer en Evelyn Demartelaere op de Win Winbeurs. Tineke De Meyer: ,Het was onze eerste deelname, we kregen een tip van cultuurcentrum Circa waar we een voorstelling voor spelen om mee te doen. We waren eigenlijk naar zowat van alles op zoek: repetitieruimtes, mensen die ons een nieuwe huisstijl konden bezorgen, materiaal voor workshops ook. En het duurde wel even voor we een match hadden, maar uiteindelijk lukte het. Studio Indigo gaat voor ons een nieuw logo en huisstijl ontwerpen, in ruil nemen wij hun publiciteit mee op al onze communicatie die we verspreiden, ook op onze workshops. Bovenop die ene match, waar we echt wel tevreden mee zijn, hadden we ook nog een aantal verkennende gesprekken: met brouwerij Gruut, waar we gaan kijken of hun ruimte bruikbaar is voor workshops. Ook met Scala Theaterplatform klikte het goed. en met My Kingdom for a Horse hebben we gepraat over time-management. We zijn echt tevreden dat we hebben deelgenomen.'

 Schepen Guy Reynebeau mocht het evenement komen inleiden, schepen Mathias De Clercq kwam het afsluiten en mocht vaststellen dat hij in een balzaal met heel gedreven mensen terechtkwam.

Info op de site van het evenement. www.winwingent.be

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio