FOTO. Ledeberg trekt carnavalseizoen 2014 op gang

Niet-carnavalisten zullen even schrikken van de titel, maar wie de sector een beetje volgt weet dat het carnavalseizoen officieel begint op 11/11/13 om 11 minuten na 11. Karnaval Ledeberg luidde het nieuwe seizoen officieel in op het Ledebergplein met een receptie. Ledeberg werkt dit jaar rond het thema ‘Konteverkiert’.

 Met dat overkoepelende thema Konteverkiert hebben de Ledebergse karnavalistenhet over alles waarvan ze denken dat het verkeerd is of niet goed gaat. 'Misschien is het eens beter om de zaken eens van een andere kant te bekijken en veel dingen gewoon om te draaien?' vragen ze zich af.

 
Dit overkoepelend thema laat aan de karnavalisten toe om onze aardkluit figuurlijk op de kop te zetten. Het is een ideale gelegenheid om bepaalde toestanden te parodiëren en meteen aan te klagen, of om politieke of economische schandalen over de hekel te halen. De Ledebergse carnavalisten zullen wellicht weinig moeite hebben om plaatselijke, nationale of internationale figuren of aspecten eens extra uit te vergroten en in een ander humoristisch of konteverkiert daglicht te zetten. 
 
Meteen werden maandag ook de twee nieuwe kandidaten voorgesteld die na de verkiezingshow op 15 februari 2014 huidig Prins Karnaval Ledeberg Kurt Baele kunnen opvolgen. En Ledeberg kan alvast kiezen uit een prins of een prinses.
Cliff van de Perre van de carnavalsvereniging T’zeverstroatje en ‘Zot Geval’ Melissa de Winne van Carnavalsvereniging BTLK zijn de nieuwe kandidaten voor de felbegeerde titel.
 
Maar momenteel is het dus nog even afwachten tot de festiviteiten echt losbarsten in Ledeberg.
Op 15 februari 2014 is er de prins/prinsesverkiezing, op 14 maart 2014 is er de Plateaushow
en op 15 maart volgt de carnavalstoet doorheen de straten van Ledeberg.
 
 
 
 
Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio