FOTO. Driekoningen doen hun ommegang in Wondelgem

Voor de zevenendertigste keer trok zaterdag de Driekoningenommegang door Wondelgem. Het weerbericht had voor zaterdagnamiddag heel wat regen voorspeld maar de weergoden waren Wondelgem goed gezind en lieten tijdens de ommegang doorheen de straten enkel wat verdwaalde druppels vallen. De organiserende Orde der Drie Wijzen kan alvast terugblikken op een geslaagde editie.

 Veel volk in de stoet en nog meer volk dat de ommegang opwachtte aan het eindpunt aan de Dries waar een podium en allerlei drank- en eetkraampjes stonden. De Dries  is dan ook de ideale plek voor de Wondelgemnaren om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen en er meteen het glas op te heffen.

 

Jeugdtrommelkorps Sibemol en de Wondelgemse Harmonie zorgden ondertussen voor de nodige muziek. En dit jaar was er een nieuw Driekoningenlied dat zaterdag voor de eerste keer werd gezongen.
 
 
Kurt Burgelman van Biezebaaze sloot de avond af en mocht dat meteen doen voor een goedgevuld plein. De timing van de weergoden was ook zo goed als feilloos want toen Kurt na meer dan een uur optreden aan zijn laatste liedje bezig was werden de hemelsluizen open gezet. Het kon niet beter gepland worden.
 
U kan hier het nieuw Driekoningenlied bekijken en beluisteren.
 
 
 
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio