Europese boogschutterstitels blijven merendeels in eigen land

Op zaterdag 23 en zondag 24 mei was het Bloso Sportcentrum het kloppend hart voor wie boogschieten nauw in het hart draagt. De Belgische Nationale Boogsportfederatie organiseerde in opdracht van de Europese Gemeenschap Boogschieten liggende wip het 9de Europees Kampioenschap dat een groot aandeel van het succes kon opeisen dankzij de Blankenbergse Archery Club in de schoot van VBFlw-sector Kust & Ommeland.

Twee dagen lang werd in Blankenberge voor de Europese titels voor het boogschieten op de liggende wip geknokt. Zeven landen en nationaliteiten werden er vertegenwoordigd: Frankrijk, Nederland, Slovenië, Servië, Italië en België.

Op zaterdag gingen de individuele kampioenschappen door in de acht traditionele categorieën. Op één na ging een Belg met een gouden plak lopen. Enkel in de categorie blankboog werd het volledige podium bezet door Slovenen. In totaal streden er 326 schutters in deze acht categorieën.

Een bijkomend hoogtepunt op zaterdag was de internationale strijd tussen alle clubkoningen en -koninginnen voor de titel Europese Koning of Koningin. Ook de jeugd kreeg hierin zijn of haar kans voor Prins(es) miniem en kadet. Alle Europese koningen en koninginnen op de erelijst nemen het tegen elkaar op in een spektakelwedstrijd King of Kings en Queen of Queens.

Op zondag 24 mei werden de Europese ploegtitels betwist. In kwalificatieronden werd bepaald welke ploeg zijn of haar land mocht verdedigen in de finale. In categorie blankboog mocht België het opnemen tegen de noorderburen, Slovenië en Servië. Het team van sector Antwerpen moest zich tevreden stellen met een derde plaats. De gasten uit Servië kregen de wisselbeker in handen. Bij de dames werd er nationaal voor de titel gestreden. Sector Hageland kreeg een bronzen medaille en sector Tielt-Roeselare kreeg een zilveren medaille. Sector Oudenaarde overwon in deze categorie. In de categorie compound trokken de Belgen wel aan het langste eind. Buurlanden Frankrijk en Nederland vulden verdienstelijk het podium aan.

Stadsgenoot, voorzitter van de Europese Gemeenschap, de Nationale Federatie en de Vlaamse Boogsportfederatie liggende wip en inrichter van het kampioenschap, Eric Wittevrongel: 'Zonder het geheel van de geleverde inspanningen van alle genoemde en niet-genoemde medewerkers en onbaatzuchtige helpers welke voor en achter de schermen werkzaam zijn geweest op dit Europees schutterstreffen, was dit topsportevenement onmogelijk geweest te realiseren. In 2019 zal het 10de Europees Kampioenschap plaatsvinden.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio