Geld voor gevechtssportscholen in Nepal

Geld voor gevechtssportscholen in Nepal

V.l.n.r. Kevin Koekoekx, Alain Hocks, Eric Van Vaerenbergh, Rudy Koekoekx en Eddy Deleye Foto: jwi

Blankenberge - De uitbaters van Bistro De Perse en het bestuur van FCB Keldervrienden vzw hebben op één dag tijd 1.035 euro ingezameld voor de heropbouw van de getroffen Mixed Martial Arts Ronin-scholen te heropbouwen. Eigenaar van die scholen is stadsgenoot Eric Van Vaerenbergh.

Eric runt wereldwijd 28 Mixed Martial Arts Ronin-scholen, van Amerika tot Marokko. In Nepal is hij eigenaar van 14 scholen waar kinderen hun ontspanning vinden. 'Ook in het Bloso Sportcentrum in Blankenberge leert men de gevechtsport dat verschillende krijgskunsten combineert kennen. Verschillende scholen werden door de zware aardbeving van 25 april getroffen. Enkele leerkrachten leven zelfs de laatste maanden in beschadigde wagens op straat.,' legt Eric uit.

Op eigen houtje ging het inzamelen van het geld niet echt van een leien dakje. Daarom kreeg hij uit onverwachte hoek steun van de zaakvoerders van Bistro De Perse. Zij doopten de eerste juli tot dé inzameldag. Bij elke consumptie die besteld werd in de zaak, ging 0,20 eurocent rechtstreeks naar het goede doel. Op die bewuste dag was een mosselavond georganiseerd van Club Brugge-supportersclub FCB Keldervrienden vzw die besliste om de opbrengst van die avond ook te schenken aan de MMAR-scholen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio